Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1434
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorТюріна, Тетяна Олександрівна-
dc.date.accessioned2020-03-10T14:00:10Z-
dc.date.available2020-03-10T14:00:10Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1434-
dc.descriptionТюріна Т. О. Вплив темплітів моно- і дисахаридів на сорбційні властивості біополімерних матриць: кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія " / наук. керівник Н. П. Лашко. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 57 с.uk
dc.description.abstractUA : В роботі 57 сторінок, 4 таблиці, 17 рисунків, було використано 52 літературних джерела, 16 з них на іноземній мові. Об’єкт дослідження – тимол, ванілін, глюкоза, сахароза. Предмет дослідження – вивчити закономірності сорбції ароматичних речовин (одорантів) із розчинів темплітованими та нетемплітованими 20% термотропними желатиновими драглями та вплив на цей процес фізико-хімічних характеристик одоранту. Мета роботи – вивчити закономірності сорбції ароматичних речовин (одорантів) із розчинів темплітованими 20% термотропними желатиновими драглями та вплив на цей процес структури одоранту. Методи досліджень та апаратура – оптичні, розрахунковий, лабораторні терези, хімічний посуд, сушильна шафа SPT 200, водяна баня, електропіч, СФ-46, КФК-3. В результаті експериментальних досліджень на термотропних 20% желатинових драглях з і без темплітування визначили ступінь вилучення, коефіцієнт розподілення, характер залежності сорбції тимолу та ваніліну від їх початкової концентрації, порівняли сорбційні властивості і побудували ізотерми сорбції тимолу та ваніліну, порівняли показники сорбції одорантів при застосуванні темплітів і без, розрахували термодинамічні показники сорбції.uk
dc.description.abstractEN : The paper has 57 pages, 4 tables, 17 figures; 52 literary sources were used, 16 of which are in foreign language. The object of study – thymol, vanillin, glucose, sucrose. The subject of the study the regularities of sorption of aromatic substances (odorants) from solutions of templated and non-sampled 20% thermotropic gelatin jellies and the influence on this process of the physicochemical characteristics of the odorant. The aim of this work is to study the regularities of sorption of aromatic substances (odorants) from solutions of templated 20% thermotropic gelatin jellies and the influence on this process of the structure of odorant. The methods of investigation and equipment are as follows: opticals, calculation, laboratory scales, chemical utensils, drying cabinet SPT 200, water bath, electric furnace, SF-46, KFK-3. As a result of experimental studies on thermotropic 20% gelatin jellies with and without sampling determined the degree of extraction, the distribution coefficient, the nature of the dependence of sorption of thymol and vanillin on their initial concentration, compared the sorption properties and constructed isotherms of sorption of thymol and vanillinites in comparison. templites and without, thermodynamic sorption parameters were calculated.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectароматизаторuk
dc.subjectтимолuk
dc.subjectванілінuk
dc.subjectглюкозаuk
dc.subjectсахарозаuk
dc.subjectжелатинаuk
dc.subjectсорбціяuk
dc.subjectбіополімерні матриціuk
dc.subjectізотермиuk
dc.subjectтемплітуванняuk
dc.subjectімпритингuk
dc.subjectflavoruk
dc.subjectthymoluk
dc.subjectvanilineuk
dc.subjectglucoseuk
dc.subjectsucharoseuk
dc.subjectgelatineuk
dc.subjectsorbationuk
dc.subjectbiopolimer matrixesuk
dc.subjectisothermsuk
dc.subjecttemplitizationuk
dc.subjectimpritinguk
dc.titleВплив темплітів моно- і дисахаридів на сорбційні властивості біополімерних матрицьuk
dc.typeМагістерська роботаuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Turina.docМагістерська робота1.35 MBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.