Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17936
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПавличенко, Артем Володимирович-
dc.date.accessioned2024-01-05T19:25:56Z-
dc.date.available2024-01-05T19:25:56Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17936-
dc.descriptionПавличенко А. В. Санітарно-мікробіологічне дослідження харчових продуктів : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 091 «Біологія» / наук. керівник Н. В. Григорова. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 71 с.uk
dc.description.abstractUA : Дипломна робота виконана на 71 сторінці друкованого тексту, містить 7 таблиці, 13 рисунків. Перелік посилань включає 58 джерел, в тому числі 13 англомовних видань. Обʼєкт дослідження – зразки харчових продуктів. Предмет дослідження – частота контамінації харчових продуктів санітарно-показовими мікроорганізмами. Метою роботи було вивчити частоту виявлення контамінації харчових продуктів представниками умовно-патогенних мікроорганізмів. Методи дослідження – бактеріологічні, мікроскопічні. Одержані висновки та їх новизна: встановлено, що найбільший ризик контамінації харчових продуктів має місце за умов їх зберігання та реалізації в умовах порушення санітарії на стихійних ринках. Результати досліджень можуть бути застосовані при здійсненні санітарноепідеміологічного нагляду за якістю харчових продуктів, що реалізуються через торгівельну мережу.uk
dc.description.abstractEN : The thesis consists of 71 text printed pages, includes 7 tables, 13 drawings. The list of links includes 58 sources, including 13 English-language publications. The object of the study is food samples. The subject of the study is the frequency of food contamination with sanitary indicator microorganisms. The purpose of the study was to investigate the frequency of detection of food contamination by opportunistic pathogens. The research methods used were bacteriological and microscopic. Conclusions and novelty: it was found that the greatest risk of food contamination occurs when food is stored and sold in conditions of poor sanitation in spontaneous markets. The results of the study can be used in the implementation of sanitary and epidemiological supervision of the quality of food products sold through the trade network.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectхарчові продуктиuk
dc.subjectконтамінаціяuk
dc.subjectумовно-патогенні бактеріїuk
dc.subjectчастота виявленняuk
dc.subjectфактори патогенностіuk
dc.subjectfooduk
dc.subjectcontaminationuk
dc.subjectopportunistic bacteriauk
dc.subjectdetection rateuk
dc.subjectfactors of pathogenicitуuk
dc.titleСанітарно-мікробіологічне дослідження харчових продуктівuk
dc.typeМагістерська роботаuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри фізіології, імунології і біохімії з курсом цивільного захисту та медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаціиіна робота 8.0912-б-з Павличенко А.В.pdfМагістерська робота1.71 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.