Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1809
Title: Лінгвокультурологічні особливості французьких фразеологічних порівняльних зворотів
Authors: Брахімі, Ольга Віталіївна
Keywords: картина світу
мовна картина світу
порівняння
порівняльний зворот
компаратив
фразеологізм
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Робота викладена на 84 сторінках друкованого тексту. Містить Додаток А. Перелік посилань включає 68 джерел. Об'єктом дослідження є порівняльні звороти з сполучником “comme”. Порівняння – це один з базових прийомів пізнання людиною світу, яке відбувається на основі знаходження тотожності, подібності чи відмінності. У філософському плані порівняння - процес вивчення за допомогою ототожнення чи протиставлення. У логіці – це такий логічний прийом, за допомогою якого встановлюється подібність і відмінність предметів, явищ об'єктивного світу. Відмінність мовного аспекту порівняння від логічного полягає в тому, що логічний аспект завжди є процес, складний рух думки від заданих елементів до тих, що шукають. Мовна ж конструкція фіксує результат порівняння. Під порівнянням розуміється поняття рівності, нерівності, більшої чи меншої міри якості, що знаходить вираз як у граматичній категорії ступенів порівняння прикметників і прислівників, так і в лексиці і фразеології. Категорія порівняння може бути виражена на стилістичному, граматичному і лексичному рівнях.
Description: Брахімі О. В. Лінгвокультурологічні особливості французьких фразеологічних порівняльних зворотів : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 "Філологія" / наук. керівник Т. М. Уділова. Запоріжжя: ЗНУ. 2020. 84 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1809
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Брахими-дип.pdfМагістерська робота765.38 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.