Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18283
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМельник, Єлізавета Романівна-
dc.date.accessioned2024-01-10T12:15:06Z-
dc.date.available2024-01-10T12:15:06Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18283-
dc.descriptionМельник Є. Р. Органолептична оцінка та фізико-хімічні показники якості фруктових соків українських виробників : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник В. І. Генчева. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 58 с.uk
dc.description.abstractUA : У роботі 58 сторінок, 4 таблиці, 20 рисунків, було використано 53 літературних джерел, із них 23 іноземною мовою. Об’єктом дослідження є яблучний сік виробників України. Предмет дослідження – фізико-хімічні методи аналізу (теоретичний, експериментальний, статистичний). Методи досліджень та апаратура – конічні колби, піпетки, бюретка, рефрактометр, ареометр. Метою даної кваліфікаційної роботи магістра є дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників яблучних соків, що реалізуються у торговельних мережах України. В результаті роботи проведена органолептична оцінка п’яти зразків яблучних соків виробництв міст України. Виявлено, що деякі зразки не відповідають стандарту. Активна кислотність зразку «Наш сік» знаходилась у межах норми (4,02), у інших зразках – коливалася від 4,30-4,50. Вміст сухих речовин у всіх зразках яблучного соку був на відповідному рівні (не менше 11,2-14,0%). Значення густини зразків соку перевищували допустиму норму 1,040 г/см3; значення було в межі від 1,044 до 1,048 в залежності від зразку. Вітамін С у зразках яблучного соку був менше 2 мг/100 г.uk
dc.description.abstractEN : 58 pages , 4tables, 20 figures were used in the work 53 literary sources, of which 23 are in a foreign language. The object of the study is apple juice produced by Ukrainian producers. The subject of research is physico-chemical methods of analysis (theoretical, experimental, statistical). Research methods and equipment – conical flasks, pipettes, burette, refractometer, hydrometer. The purpose of this master's thesis is to study the organoleptic and physico-chemical parameters of apple juices sold in retail chains of Ukraine. As a result of the work, an organoleptic evaluation of five samples of apple juices produced in the cities of Ukraine was carried out. It was found that some samples do not meet the standard. The active acidity of the sample "Our juice" was within the normal range (4.02), in other samples it ranged from 4.30-4.50. The content of dry matter in all samples of apple juice was at the appropriate level (at least 11.2-14.0%). Density values of juice samples exceeded the permissible norm of 1.040 g/cm3; the value was in the range from 1.044 to 1.048 depending on the sample. Vitamin C in apple juice samples was less than 2 mg/100 g.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectорганолептичний аналізuk
dc.subjectяблучний сікuk
dc.subjectактивна кислотністьuk
dc.subjectрефрактометричний методuk
dc.subjectвітамін Сuk
dc.subjectвміст сухих речовинuk
dc.subjectorganoleptic analysisuk
dc.subjectapple juiceuk
dc.subjectactive aciduk
dc.subjectperfactometric methoduk
dc.subjectvitamin Сuk
dc.subjectcontent of dry substancesuk
dc.titleОрганолептична оцінка та фізично-хімічні показники якості фруктових соків украінських виробниківuk
dc.typeМагістерська роботаuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Мельник р_2023 (1).docМагістерська робота1.31 MBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.