Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/20349
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКудря, Ангеліна Максимівна-
dc.date.accessioned2024-08-19T11:22:13Z-
dc.date.available2024-08-19T11:22:13Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/20349-
dc.descriptionКудря А. М. Українська традиційна кухня в народному календарі : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 241 "Готельно ресторанна справа" / наук. керівник О. Є. Конох. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 51 с.uk
dc.description.abstractUA : Кваліфікаційна робота – сторінок 51, додатків 7 , літературних посилань 52. Мета - дослідження української традиційної кухні в народному календарі. У відповідності до поставленої мети передбачається виконання таких завдань: - розглянути теоретичні основи та охарактеризувати традиційну українську кухню, що зберігає національні традиції в народному календарі; - розробити тур для гастротуристів, згідно з народним календарем; – розглянути традиційні страви на прикладі Закарпаття. Об’єкт дослідження: українська традиційна кухня в народному календарі Предмет: зв'язок української традиційної кухні з народним календарем. Методи дослідження: теоретичний аналіз літературних джерел, порівняльний аналіз, спостереження, метод системного підходу. Ці методи дослідження допоможуть краще зрозуміти роль української традиційної кухні у формуванні та відображенні народного календаря. У кваліфікаційній роботі розглянуто вплив української традиційної кухні на народний календар, це може стати цікавим доповненням та важливим внеском у вивченні культурних аспектів українського життя. Таке дослідження може розкрити унікальність та значення народних обрядів та свят, пов'язаних з харчуванням, а також підкреслити роль кулінарної спадщини у формуванні ідентичності та традицій українського народу.uk
dc.description.abstractEN : Qualification work – pages 51, appendices 7, literary sources 52. The goal is to study Ukrainian traditional cuisine in the folk calendar. The subject of the study is the connection of traditional Ukrainian cuisine with the folk calendar. Research methods: theoretical analysis of literary sources, comparative, observation, system approach method. These research methods will help to better understand the role of Ukrainian traditional cuisine in the formation and display of the national calendar. In the qualifying work, the impact of Ukrainian traditional cuisine on the national calendar was considered, this can be an interesting addition and an important contribution to the study of cultural aspects of Ukrainian life. Such research can reveal the uniqueness and significance of folk rituals and holidays related to food, as well as emphasize the role of culinary heritage in the formation of the identity and traditions of the Ukrainian people.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectукраїнська кухняuk
dc.subjectгастрономічний туризмuk
dc.subjectобрядовістьuk
dc.subjectнародний календарuk
dc.titleУкраїнська традиційна кухня в народному календаріuk
dc.title.alternativeUkrainian traditional cuisine in the folk calendaruk
dc.typeРобота бакалавраuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Ангелина 1.0 — копия (2) (2) (1) (1).docxРобота бакалавра1.51 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.