Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3907
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПфафенрод, Ірина Юріївна-
dc.date.accessioned2021-01-06T06:03:50Z-
dc.date.available2021-01-06T06:03:50Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3907-
dc.descriptionПфафенрод І. Ю. Добування, фізико-хімічні властивості, біологічна активність лікарського засобу «Пертусин» фармацевтичних підприємств України : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник В. І. Генчева. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 53 с.uk
dc.description.abstractUA : В роботі 53 сторінки, 1 таблиця, 13 рисунків, було використано 54 літературні джерела, із них 13 іноземною мовою. Об’єкт дослідження ̶ лікарський засіб «Пертусин». Метою даної роботи є ознайомлення з технологією виробництва лікарського засобу «Пертусин», вивчення та перевірки фізико-хімічними показників сиропу та його біологічної активності. Методи досліджень та апаратура − хімічні колби, стакани, піпетки, ваги лабораторні, спектрофотометр, рефрактометр, ареометр, прилад для дистиляції. Дослідили фізико-хімічні показників сиропу та його біологічну активність. Визначили, що фізико-хімічні показники якості сиропів в усіх зразках відповідають нормам, а саме: густина, вміст спирту, сухий залишок та кількісне визначення калій броміду і тимолу.uk
dc.description.abstractEN : In the work of the pages, 1 table, 13 figures, were used 54 literary sources, 13 of them in a foreign language. The object of study is the drug «Pertusin». The purpose of this work is to get acquainted with the technology of production of the drug «Pertusin», study and verification of physico-chemical parameters of the syrup and its biological activity. Research methods and equipment − chemical flasks, beakers, pipettes, laboratory scales, spectrophotometer, refractometer, hydrometer, distillation apparatus. The physica and chemical parameters of the syrup and its biological activity were studied. It was determined that the physico-chemical quality indicators of syrups in all samples meet the standards, namely: density, alcohol content, dry residue and quantitative determination of potassium bromide and thymol.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectтрава чебрецюuk
dc.subjectспектрофотометричний методuk
dc.subjectрефрактометричний методuk
dc.subjectареометрuk
dc.subjectгустинаuk
dc.subjectсухий залишокuk
dc.subjectлікарські засобиuk
dc.subjectкалій бромідuk
dc.subjectтимолuk
dc.subjectсиропuk
dc.subjectпертусинuk
dc.subjectrefractometric methretric metricuk
dc.subjectthyme herbuk
dc.subjectareometeruk
dc.subjectthymoluk
dc.subjectdry residueuk
dc.subjectsyrupuk
dc.subjectdensityuk
dc.subjectpertusineuk
dc.subjectpotassium bromideuk
dc.subjectmedicinesuk
dc.titleДобування, фізико-хімічні властивості, біологічна активність лікарського засобу «Пертусин» фармацевтичних підприємств Україниuk
dc.typeМагістерська роботаuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пфафенрод І..pdfМагістерська робота1.67 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.