Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4197
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДжерело, Валентин Олександрович-
dc.date.accessioned2021-01-14T05:31:05Z-
dc.date.available2021-01-14T05:31:05Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4197-
dc.descriptionДжерело В. О. Якість та антиоксидантний потенціал червоних сухих вин, імпортованих з Грузії : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник М. М. Корнет. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 65 с.uk
dc.description.abstractUA : В роботі 65 сторінок, 9 таблиць, 15 рисунків, було використано 50 літературних джерел, із них 19 на іноземній мові. Об’єктом дослідження є зразки сухого червоного вина вітчизняного виробництва. Матеріалом дослідження є антиоксидантні властивості, фізико-хімічні властивості, органолептичні характеристики обраних зразків вина. Мета даної роботи – дослідження впливу антиоксидантів на якість харчових продуктів, зокрема, червоного сухого вина та вивчення органолептичних та фізико-хімічних показників продукту. Методи досліджень та апаратура – органолептичний аналіз, фізико-хімічний, теоретичний, хімічний, розрахунковий, лабораторні терези, хімічний посуд, бюретка, СФ-46, водяна баня, насос вакуумний, термометр, рН-метр. В результаті експериментальних досліджень був проведений органолептичний аналіз 3-х обраних зразків червоного сухого вина різних грузинських виробників. Розраховано титровану кислотність в червоних винах, вміст спирту та вміст інвертного цукру. Проведено дослідження антирадикальної активності на моделі аутоокиснення адреналіну.uk
dc.description.abstractEN : 65 Pages, 9 tables, 15 figures were used in the work 50 literary sources, 19 of them in a foreign language. The objects of the study are samples of dry red wine of domestic production. The research material is antioxidant properties, physicochemical properties, organoleptic characteristics of selected wine samples. The purpose of this work is to study the effect of antioxidants on the quality of food, in particular, dry red wine and to study the organoleptic and physicochemical parameters of the product. Research methods and equipment – organoleptic analysis, physicochemical, theoretical, chemical, calculation, laboratory scales, chemical utensils, burette, SF-46, water bath, vacuum pump, thermometer, pH meter. As a result of experimental researches the organoleptic analysis of 3 selected samples of red dry wine of different Georgian producers was carried out. The titrated acidity in red wines, alcohol content and invert sugar content were calculated. A study of antiradical activity in a model of adrenaline autooxidation.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectорганолептичний аналізuk
dc.subjectтитрована кислотністьuk
dc.subjectантиоксидантна активністьuk
dc.subjectантирадикальні властивостіuk
dc.subjectантиоксидантиuk
dc.subjectorganoleptic analysisuk
dc.subjecttitrated acidityuk
dc.subjectantioxidant activityuk
dc.subjectantiradical propertiesuk
dc.subjectantioxidantsuk
dc.titleЯкість та антиоксидантний потенціал червоних сухих вин, імпортованих з Грузіїuk
dc.typeМагістерська роботаuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Джерело В..pdfМагістерська робота1.43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.