Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4821
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКолісніченко, Тетяна Олександрівна-
dc.date.accessioned2021-01-29T11:00:47Z-
dc.date.available2021-01-29T11:00:47Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4821-
dc.descriptionКолісніченко Т. О. Дослідження якості продуктів дитячого харчування асоціації дитячого харчування "Карапуз" : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник Н. П. Синяєва. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 53 с.uk
dc.description.abstractUA : В роботі 53 сторінки, 8 таблиць, 16 рисунків, використано 50 літературних джерел, 7 з них на іноземній мові. Об’єкт дослідження – безмолочні суміші дитячого харчування: каша рисова, каша кукурудзяна, каша гречана з біфідобактеріями ООО «Асоціація дитячого харчування ТМ «Карапуз». Метою даної роботи є дослідження органолептичних властивостей безмолочних каш з біфідобактеріями, вибір методу підготовки проб до аналізу, а також селективного, точного методу аналізу визначення Плюмбуму і Кадмію, що відносяться до першої групи безпеки для здоров`я дитини. Методи дослідження та апаратура – колби мірні місткістю 50 см3, 100 см3, аналітичні ваги з точністю до 0,0002 г, спектрофотометр Hitachi 180-80, піпетки 1 см3, 2 см3, 5 см3, атомно-абсорбційний метод. Провели органолептичні дослідження безмолочних каш для дитячого харчування, визначено вміст Плюмбуму та Кадмію, вміст домішок не виходить за межі норм ГДК.uk
dc.description.abstractEN : The papers consist of 53 pages, 8 tables, 16 figures and 50 references, 7 of which are in a foreign language. Object of research – dairy-free baby food mixtures: rice porridge, cornmeal porridge, buckwheat porridge with added bifidobacteria manufactured by the "Baby Food Association" LLC under the "Karapuz" trademark. The aim of this work is to study the organoleptic properties of dairy-free cereal mixes with added bifidobacteria, to look for the techniques which assist with the process of preparing samples for analysis, as well as to search for a selective and accurate method for determining lead and cadmium content, which are considered a first degree health. Research methods and equipment – measuring flasks with a capacity of 50-100 mg, analytical scales with a weighing accuracy of up to 0,0002 g, atomic absorption spectrophotometer from Hitachi 180-80, atomic absorption method. Organoleptic studies of dairy-free cereal mixes were performed and the content of lead and cadmium, which did not exceed the maximum permissible concentration, was determined.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectкаші безмолочні для дитячого харчуванняuk
dc.subjectорганоліптичне дослідженняuk
dc.subjectвміст плюмбумуuk
dc.subjectвміст кадміюuk
dc.subjectГДКuk
dc.subjectdairy-free baby food cereal mixesuk
dc.subjectorganoleptic studyuk
dc.subjectconcentration of leaduk
dc.subjectconcentration of cadmiumuk
dc.subjectMPCuk
dc.titleДослідження якості продуктів дитячого харчування асоціації дитячого харчування "Карапуз"uk
dc.typeМагістерська роботаuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Колісніченко 2020.pdfМагістерська робота1.51 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.