Інституційний репозитарій ЗНУ

Показники якості фруктових соків українських виробників

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Мазур, Ангеліна Анатоліївна
dc.date.accessioned 2023-01-05T08:39:03Z
dc.date.available 2023-01-05T08:39:03Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10075
dc.description Мазур А. А. Показники якості фруктових соків українських виробників : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник М. М. Корнет. Запоріжжя : ЗНУ, 2022. 65 с. uk
dc.description.abstract UA : У роботі 65 сторінок, 14 таблиць, 2 рисунки, було використано 50 літературних джерел, з них 12 іноземною мовою. Об’єктом дослідження є апельсинові відновлені соки. Предметом дослідження є асортимент і якість апельсинових соків, що реалізуються на ринку України. Методами дослідження є порівняльного аналізу, спостереження, розрахунково-аналітичний метод, інструментальні (лабораторні) та органолептичні методи. Дослідження та розробки: проведено оцінку якості плодово-ягідних соків експертним шляхом. Елементи наукової новизни: розроблено систему оцінки якості плодово- ягідних соків. Область можливого практичного застосування: формування асортименту плодово-ягідних соків. Техніко-економічна, соціальна та/або екологічна значимість: впровадження розробок підвищить об'єктивність оцінки задоволеності споживачів, посилить орієнтацію на вимоги споживачів, що забезпечить підвищення якості продукції, що випускається. Автор роботи підтверджує, що наведений у ній розрахунково- аналітичний матеріал правильно та об'єктивно відображає стан досліджуваного процесу, а всі запозичені з літературних та інших джерел теоретичні та методичні положення та концепції супроводжуються посиланнями на їх авторів. uk
dc.description.abstract EN : Thesis: 65 pages, 2 figures, 14 tables, 50 sources, of which 12 are in a foreign language Key words: fruit and berry juices, chemical composition, nutritional value, raw materials, production, packaging, labeling, classification, quality, defects. Object of research: orange reconstituted juices. The subject of the study: the range and quality of orange juices sold on the market of Ukraine. Research methods: comparative analysis, observation, calculation and analytical method, instrumental (laboratory) and organoleptic methods, questionnaires. Research and development: evaluation of the quality and competitiveness of fruit and berry juices was carried out by experts. Elements of scientific novelty: a system for evaluating the quality of fruit and berry juices has been developed. Area of possible practical application: formation of an assortment of fruit and berry juices. Technical-economic, social and (or) environmental significance: the implementation of developments will increase the objectivity of the assessment of consumer satisfaction, will strengthen the orientation to consumer requirements, which will ensure an increase in the quality of manufactured products. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject плодово-ягодні соки uk
dc.subject хімічний склад uk
dc.subject харчова цінність uk
dc.subject сировина uk
dc.subject виробництво uk
dc.subject упакування uk
dc.subject маркування uk
dc.subject класифікація uk
dc.subject якість uk
dc.subject дефекти uk
dc.subject fruit and berry juices uk
dc.subject chemical composition uk
dc.subject nutritional value uk
dc.subject raw materials uk
dc.subject production uk
dc.subject packaging uk
dc.subject labeling uk
dc.subject classification uk
dc.subject quality uk
dc.subject defects uk
dc.title Показники якості фруктових соків українських виробників uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу