Інституційний репозитарій ЗНУ

Обліково-аналітичне забезпечення управління витратами ТДВ «Запорізький хлібозавод № 3»

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Лукіна, Дарина Валеріївна
dc.date.accessioned 2023-01-08T13:12:59Z
dc.date.available 2023-01-08T13:12:59Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10128
dc.description Лукіна Д. В. Обліково-аналітичне забезпечення управління витратами ТДВ «Запорізький хлібозавод № 3» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / наук. керівник Ю. Б. Скорнякова. Запоріжжя : ЗНУ, 2022. 108 с. uk
dc.description.abstract UA : Кваліфікаційна робота: 108 с., 3 розділи, 4 рис., 21 табл., 75 джерел. Об’єкт дослідження  процес обліку та методи аналізу витрат діяльності ТДВ «Запорізький хлібозавод № 3». Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування теоретичних положень та розробка практичних рекомендацій щодо вдосконалення обліку витрат, а також проведення аналізу витрат діяльності ТДВ «Запорізький хлібозавод № 3» з метою формування пропозицій щодо оптимізації витрат та підвищення ефективності діяльності підприємства. Методи дослідження: системний підхід до вивчення економічних явищ і процесів. Під час виконання дослідження використано загальнонаукові методи пізнання: методи наукового узагальнення, діалектичний метод, методи індукції та дедукції, класифікації, порівняння, наукової абстракції, системного та комплексного аналізу, критичного аналізу та синтезу. Наукова новизна одержаних результатів полягає в теоретико-методичному обґрунтуванні та вирішенні комплексу питань, пов’язаних з удосконаленням обліку витрат та оптимізацією їх рівня та підвищенням ефективності діяльності та конкурентоспроможності виробничого підприємства. У процесі дослідження отримано такі наукові результати, яким притаманна наукова новизна: набули подальшого розвитку:  інформаційне забезпечення управління витратами виробничого підприємства за рахунок обґрунтованої пропозиції виокремлення в обліку трансакційних або невиробничих інших операційних витрат із подальшою організацією обліку таких витрат, що дозволить створити інформаційну базу для їх оптимізації;  методичне забезпечення управління витратами за рахунок обґрунтованого переліку основних напрямів оптимізації витрат та економії ресурсів виробничих підприємств, який може бути використаний на практиці в ході розробки заходів, спрямованих на оптимізацію витрат та підвищення ефективності функціонування виробничого підприємства. За підсумками проведеного дослідження обґрунтована доцільність запровадження в практику управління ТДВ «Запорізький хлібозавод № 3» бюджетування доходів та витрат виробництва, а також систематизовані основні заходи щодо оптимізації витрат виробництва зазначеного підприємства, зокрема за рахунок оптимізації залишків запасів та шляхом ліквідації (мінімізації) технологічних втрат під час виробництва хліба та інших борошняних виробів, для чого були систематизовані причини таких втрат та визначені заходи щодо їх ліквідації (мінімізації). Застосування на практиці запропонованих автором рекомендацій дозволить удосконалити обліково-аналітичне забезпечення управління витратами з метою їх оптимізації та підвищення ефективності роботи підприємства. Отримані результати дослідження спрямовані на вдосконалення обліково-аналітичного забезпечення управління витратами, що у підсумку сприятиме підвищенню ефективності роботи підприємства та зміцненню його фінансового стану. uk
dc.description.abstract EN : Qualifying work contains: 108 p., 3 sections, 4 fig., 21 tab., 77 references. The object of the study is the accounting process and methods of cost analysis of the TDV «Zaporizhzhya Hlibozavod No. 3». The purpose of the qualification work is to substantiate the theoretical provisions and develop practical recommendations for improving cost accounting, as well as conducting an analysis of the costs of the TDV «Zaporizhzhya Hlibozavod No. 3» in order to formulate proposals for optimizing costs and improving the efficiency of the enterprise. Methods of research: a systematic approach to the study of economic events and processes. During the research was used scientific methods of cognition such as: methods of scientific analysis, the dialectical method, methods of induction and deduction, classification, comparison, abstraction, systematic and comprehensive analysis, synthesis, simulation. The scientific novelty of the obtained results lies in the theoretical-methodical substantiation and solution of a complex of issues related to the improvement of cost accounting and optimization of their level and the improvement of the efficiency and competitiveness of the production enterprise. The study yielded the following scientific results, which are characterized by scientific innovation: Got further development:  information support for cost management of a manufacturing enterprise due to a justified proposal to separate transactional or non-production other operating costs in the accounting, with the subsequent organization of the accounting of such costs, which will allow creating an information base for their optimization;  methodological provision of cost management due to a well-founded list of the main areas of cost optimization and resource saving of production enterprises, which can be used in practice during the development of measures aimed at optimizing costs and increasing the efficiency of the operation of a production enterprise. According to the results of the research, the feasibility of introducing budgeting of income and production costs into the management practice of TDV «Zaporizhzhya Hlibozavod No. 3», as well as systematized the main measures to optimize the production costs of the specified enterprise, in particular due to the optimization of inventory balances and by eliminating (minimizing) technological losses under the time of production of bread and other flour products, for which the causes of such losses were systematized and measures for their elimination (minimization) were determined. The practical application of the recommendations proposed by the author will allow to improve the accounting and analytical provision of cost management in order to optimize costs and increase the efficiency of the enterprise. The obtained research results are aimed at improving the accounting and analytical provision of cost management, which will ultimately contribute to increasing the efficiency of the enterprise's work and strengthening its financial condition. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject витрати uk
dc.subject прибуток uk
dc.subject облік uk
dc.subject аналіз uk
dc.subject прямі витрати uk
dc.subject загальновиробничі витрати uk
dc.subject собівартість uk
dc.subject рентабельність uk
dc.subject оптимізація витрат uk
dc.subject ефективність uk
dc.subject costs uk
dc.subject profit uk
dc.subject accounting uk
dc.subject analysis uk
dc.subject direct costs uk
dc.subject total production costs uk
dc.subject costs profitability uk
dc.subject costs optimization uk
dc.subject efficiency uk
dc.title Обліково-аналітичне забезпечення управління витратами ТДВ «Запорізький хлібозавод № 3» uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу