ZNU Institutional Repository

Особливості складання харчового раціону дітей молодшого шкільного віку

Show simple item record

dc.contributor.author Діденко, Карина Анатоліївна
dc.date.accessioned 2023-01-16T15:23:29Z
dc.date.available 2023-01-16T15:23:29Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10631
dc.description Діденко К. А. Особливості складання харчового раціону дітей молодшого шкільного віку : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 091 «Біологія» / наук. керівник О. Г. Кущ. Запоріжжя : ЗНУ, 2022. 55 с. uk
dc.description.abstract UA : Робота викладена на 55 сторінках друкованого тексту, містить 6 рисунків та 3 таблиці. Перелік посилань включає 58 джерела. Об’єкт дослідження – перспективне семиденне меню з урахуванням усіх типів дієтичних столів за Певсзнером. Мета роботи – удосконалити процес харчування хворих у лікарнях. Урізниманітити раціон , підібрати ідеальне меню для різних груп дітей. Для досягнення мети виконано ряд завдань: 1) провели аналіз теоретичних даних; 2) Проаналізували існуючі види харчування та їх актуальність; 3) Розробили ідеальну систему повноцінного харчування дітей у лікарні; 4) Перевірили альтернативи основних дієтичних столів в лікарнях; 5) Запропонували ідеальне меню для різних груп столів. Методи дослідження – визначення оптимальної калорійності для різних столів. В результаті дослідження у пацієнтів дитячої лікарні покращився загольгий стан, динаміка ви здоровлення а також підвищеня інтересу до подачі страв. Новизна роботи полягає в тому, що вперше проводилось вивчення актуальності семиденного перспективного меню в окремій лікарні з урахуванням потребностей та морфологічних індексів масси тіла. Значущіть роботи – результати дослідження поширюють уявлення про вплив правильно підібраного раціону та якості продуктів на загальний стан дітей різних вікових груп. Отримані результати можуть бути використані медичними закладами, дошкільними закладами , санаторіями для створення індивідуального меню дітей різних вікових груп. uk
dc.description.abstract EN : The work is presented on 55 pages of printed text, contains 6 figures and 3 tables. The list of references includes 58 sources. The object of the study is a prospective seven-day menu taking into account all types of dietary tables according to Pevszner. The goal of the work is to improve the process of feeding patients in hospitals. Diversify the diet, choose the perfect menu for different groups of children. To achieve the goal, a number of tasks were completed: 1) analysis of theoretical data was carried out; 2) Analyzed the existing types of nutrition and their relevance; 3) Developed an ideal system of full nutrition for children in the hospital; 4) Checked alternatives to the main dietary tables in hospitals; 5) Offered an ideal menu for different groups of tables. Research methods - determination of the optimal calorie content for different tables. As a result of the research, the patients of the children's hospital improved their balding condition, the dynamics of their health, and also increased interest in serving food. The novelty of the work is that for the first time the relevance of a seven-day prospective menu was studied in a separate hospital, taking into account the needs and morphological indices of body mass. The significance of the work - the results of the study spread the idea of the impact of a properly selected diet and the quality of products on the general condition of children of different age groups. The obtained results can be used by medical institutions, preschool institutions, sanatoriums to create an individual menu for children of different age groups. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject гігієна харчування uk
dc.subject дієтологія uk
dc.subject харчування дітей uk
dc.subject збалансованість раціону uk
dc.subject білки uk
dc.subject жири uk
dc.subject вуглеводи uk
dc.subject food hygiene uk
dc.subject dietetics uk
dc.subject children's nutrition uk
dc.subject balanced diet uk
dc.subject proteins uk
dc.subject fats uk
dc.subject carbohydrates uk
dc.title Особливості складання харчового раціону дітей молодшого шкільного віку uk
dc.type Магістерська робота uk


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics