ZNU Institutional Repository

Трансформація механізмів управління персоналом в сучасних умовах

Show simple item record

dc.contributor.author Катасонов, Дмитро Олегович
dc.date.accessioned 2023-06-23T12:19:49Z
dc.date.available 2023-06-23T12:19:49Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12412
dc.description Катасонов Д. О. Трансформація механізмів управління персоналом в сучасних умовах : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 073 "Менеджмент" / наук. керівник С. М. Григор’єв. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 36 с. uk
dc.description.abstract UA : Об’єкт дослідження: теоретичні та практичні аспекти розвитку та сучасного розуміння трансформації механізмів управління персоналом. Предмет дослідження: сукупність теоретичних, методичних і практичних аспектів організації роботи щодо сучасної трансформації механізмів управління персоналом. Мета дослідження: визначення сутності та особливостей підходів до покращення управління персоналом підприємств та компаній в умовах висококонкурентного ринку, визначення цілей та недоліків політики управління персоналом ПІІ «МАКДОНАЛЬДЗ ЮКРЕЙН ЛТД», розробка рекомендацій щодо управлінських рішень у сфері формування його механізмів управління. Методи дослідження: теоретичне узагальнення та порівняння, статистичний аналіз, соцопитування. В роботі студентом визначено, що рестораний бізнес є інтегрованою сферою підприємницької діяльності, що пов’язана з отриманням прибутку та задоволення потреб споживачів через надання послуг. Здобувачем проаналізовано тенденції розвитку механізмів управління персоналом у ресторанному бізнесі. Зроблено висновок про його постійне зростання в Україні у вартісному аспекті при одночасно різкому зниженні в 2022 р. за кількісним аспектом, у результаті повномасштабного вторгнення. Автором за результатами проведених досліджень здійснено висновок, що позитивна тенденція розвитку ресторанного бізнесу, насправді свідчить про недостатньо виважену стратегію діяльності його учасників. В роботі систематизовано причини, що мають негативний, деструктивний вплив на діяльність учасників ресторанного бізнесу: знищення інфраструктури, зниження обсягів продажу, втрата обсягів ринку, відтік населення з країни, недостатній рівень впровадження інноваційних технологій в систему менеджменту підприємств. Будучи найбільшою мережею ресторанів швидкого харчування у світі, компанія розвиває свою структуру, щоб вирішувати поточні та майбутні проблеми ринку, для цього робиться наступне: - запровадження новітніх технологій що значно впливають на практичну частину управління персоналом; - відділ кадрів MacDonald's зосереджується на створенні загальної організаційної культури, яка визнає важливість людей для підвищення продуктивності. uk
dc.description.abstract EN : Object of research: theoretical and practical aspects of the development and modern understanding of the transformation of Personnel Management mechanisms. Subject of research: a set of theoretical, methodological and practical aspects of the organization of work on the modern transformation of Personnel Management mechanisms. The purpose of the study: to determine the essence and features of approaches to improving the personnel management of enterprises and companies in a highly competitive market, to identify the goals and shortcomings of the personnel management policy of FDI "McDonald'S Ukraine Ltd", to develop recommendations for management decisions in the field of forming its management mechanisms. Research methods: theoretical generalization and comparison, statistical analysis, opinion polls. In the work, the student determined that the restaurant business is an integrated sphere of entrepreneurial activity related to making a profit and meeting the needs of consumers through the provision of services. The applicant analyzes trends in the development of Personnel Management mechanisms in the restaurant business. It is concluded that its constant growth in Ukraine in the value aspect, while at the same time a sharp decline in 2022 in the quantitative aspect, as a result of a full-scale invasion. Based on the results of the conducted research, the author concluded that the positive trend in the development of the restaurant business actually indicates an insufficiently balanced strategy of its participants ' activities. The paper systematizes the reasons that have a negative, destructive impact on the activities of restaurant business participants: destruction of infrastructure, decline in sales, loss of market volumes, outflow of the population from the country, insufficient level of implementation of innovative technologies in the management system of enterprises. As the largest fast food restaurant chain in the world, the company is developing its structure to address current and future market challenges: - introduction of the latest technologies that significantly affect the practical part of Personnel Management; - Macdonald's human resources department focuses on creating an overall organizational culture that recognizes the importance of people for improving productivity. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject ресторани швидкого харчування uk
dc.subject промоційна активність uk
dc.subject людським ресурсом uk
dc.subject управління людським ресурсом uk
dc.subject механізми управління uk
dc.subject стратегія uk
dc.subject fast food restaurants uk
dc.subject promotion activity uk
dc.subject human resource uk
dc.subject human resource management uk
dc.subject management mechanisms uk
dc.subject strategy uk
dc.title Трансформація механізмів управління персоналом в сучасних умовах uk
dc.type Робота бакалавра uk


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics