Інституційний репозитарій ЗНУ

Традиції харчування у Війську Запорозькому (XVI-XVIII ст.)

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Галкіна, Каміла Звіядівна
dc.date.accessioned 2023-07-15T17:06:39Z
dc.date.available 2023-07-15T17:06:39Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12759
dc.description Галкіна К. З. Управління якістю в готельному бізнесі в Україні : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 242 "Туризм" / наук. керівник Е. А. Криволапов. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 60 с. uk
dc.description.abstract UA : Кваліфікаційна робота – 60 сторінок, 2 додатків, 55 літературних джерел. Мета дослідження – виявлення особливостей традиційного харчування Війська Запорозького у XVI-XVIII ст. та перспективи їх впровадження у сучасні ресторанні заклади. Відповідно до визначено мети поставлені такі завдання: – виконати теоретичний огляд традицій харчування у Війську Запорозькому (XVI-XVIII ст.); – виконати огляд основних страв, які складали основу харчування Війська Запорозького у XVI-XVIII ст.; – визначити перспективи впровадження традицій харчування часів козацтва у ресторанні заклади на прикладі ресторану «Нарешті», м. Запоріжжя. Об’єкт дослідження – традиції харчування Війська Запорозького у XVI-XVIII ст. Предмет дослідження – процеси формування традиційної української кухні. Методи дослідження: аналіз, системний аналіз, узагальнення, обґрунтування теоретичних засад проблеми дослідження. Основна частина роботи присвячена дослідженню потенціалу відновлення традицій харчування козацької доби для популяризації закладів української кухні на прикладі діяльності ресторану «Нарешті» у м. Запоріжжя. uk
dc.description.abstract EN : Qualification work – 60 pages, 2 appendices, 55 literary sources. The purpose of the research is to identify the features of the traditional diet of the Zaporizhzhya Army in the 16th-18th centuries. and the prospects of their implementation in modern restaurants. In accordance with the defined goal, the following tasks are set: - perform a theoretical review of food traditions in the Zaporizhia Army (XVI-XVIII centuries); - perform an overview of the main dishes that formed the basis of the diet of the Zaporizhzhya Army in the 16th-18th centuries; - to determine the prospects of introducing food traditions of Cossack times into restaurants using the example of the restaurant "Nareshti", Zaporizhzhia. The object of the study is the food traditions of the Zaporizhzhya Army in the XVI-XVIII centuries. The subject of research is the processes of formation of traditional Ukrainian cuisine. Research methods: analysis, system analysis, generalization, substantiation of the theoretical foundations of the research problem. The main part of the work is devoted to the study of the potential of restoring the food traditions of the Cossack era for the popularization of Ukrainian cuisine on the example of the activity of the restaurant "Nareshti" in the city of Zaporizhzhia. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject ресторан uk
dc.subject традиції козацького харчування uk
dc.subject традиційна кухня uk
dc.subject козацькі страви uk
dc.subject українська кухня uk
dc.subject харчування козаків uk
dc.title Традиції харчування у Війську Запорозькому (XVI-XVIII ст.) uk
dc.type Робота бакалавра uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу