Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Владова, Євгенія Юріївна | |
dc.date.accessioned | 2020-02-12T11:48:28Z | |
dc.date.available | 2020-02-12T11:48:28Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1335 | |
dc.description | Владова Є. Ю. Зміна фізико-хімічних показників якості рослинних олій під час зберігання : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник В. І. Генчева. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 68 с. | uk |
dc.description.abstract | UA : В роботі 68 сторінок, 9 таблиць, 14 рисунків, було використано 52 літературних джерела, із них 14 іноземною мовою. Об’єкт дослідження – соняшникова рослинна олія. Метою даної роботи є вивчення фізико-хімічних показників якості соняшникової олії та перевірки зміни цих показників на різних термінах зберігання продукту. Методи досліджень та апаратура – хімічні стакани на 100-250 мл, ваги лабораторні з точністю до 0,02, шафа сушильна електричного типу, піпетки 10 мл, 5 мл, 2 мл, 1 мл, рефрактометр RL-3, метод титрування, рефрактометричний метод. Провели органолептичний аналіз олії соняшникової рафінованої. Встановлено експериментальним шляхом, що колірне число на початку експерименту в зразках олії соняшникової рафінованої знаходиться в межах від 12 ± 0,01 мг до 13 ± 0,01 мг I2/100 см3 стандартного розчину, показники перевищують норму за нормативним документом та не відповідають вимогам ДСТУ 4492:2005. Кислотне та пероксидне числа в зразках олії соняшникової рафінованої були значно вище межі норми ДСТУ 4492:2005 (10 мг I2/100 см3). Визначили, що показник заломлення в зразках олії соняшникової рафінованої за правильних та неправильних умов зберігання не перевищує вимоги ДСТУ 4492:2005. | uk |
dc.description.abstract | EN : 68 pages, 9 tables, 14 figures are in this paper. 52 references, including 14 foreign language were used. The object of study – sunflower plant oil. The aim of this work is to study the physical and chemical indicators of plant oil quality and to check the changes of these indicators at different terms of product storage. Research methods and apparatus – a beaker at 100-250 ml, laboratory weight accurate to 0.02, electric drying closet type, pipette 10 mL, 5 mL, 2 mL, 1 mL, refractometer RL-3, the titration method, the refractometric method . Organoleptic analysis of sunflower plant oil were conducted. It is established experimentally that the color number at the beginning of the experiment in samples of sunflower plant oil refined is in the range from 12 ± 0.01 mg to 13 ± 0.01 mg I2 / 100 cm3 of standard solution, the indicators exceed the norm in the normative document and do not meet the requirements of DSTU 4492:2005. The acid and peroxide numbers in sunflower plant oil refined samples were significantly higher than the limit of the norm of DSTU 4492: 2005 (10 mg I2 / 100 cm3). It was determined that index refraction in samples of sunflower plant oil refined under the right and wrong storage conditions does not exceed the requirements of DSTU 4492:2005. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.subject | рослинна олія | uk |
dc.subject | соняшникова олія | uk |
dc.subject | жирнокислотний склад | uk |
dc.subject | показники якості | uk |
dc.subject | органолептичний аналіз | uk |
dc.subject | колірне число | uk |
dc.subject | кислотне число | uk |
dc.subject | пероксидне число | uk |
dc.subject | показник заломлення | uk |
dc.subject | plant oil | uk |
dc.subject | sunflower oil | uk |
dc.subject | fatty acid composition | uk |
dc.subject | quality indices | uk |
dc.subject | organoleptic analysis | uk |
dc.subject | color number | uk |
dc.subject | acid number | uk |
dc.subject | peroxide number | uk |
dc.subject | index refraction | uk |
dc.title | Зміна фізико-хімічних показників якості рослинних олій під час зберігання | uk |
dc.type | Магістерська робота | uk |