Інституційний репозитарій ЗНУ

Показники якості маргаринової продукції при різних температурах зберігання

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Бумажкіна, Майя Геннадіївна
dc.date.accessioned 2020-03-13T10:30:21Z
dc.date.available 2020-03-13T10:30:21Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1519
dc.description Бумажкіна М. Г. Показники якості маргаринової продукції при різних температурах зберігання : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 091 "Біологія" / наук. керівник В. В. Копійка. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 75 с. uk
dc.description.abstract UA : Дана робота викладена на 74 сторінках друкованого тексту, містить 4 таблиці. Список літератури включає 81 джерело. Об'єктом дослідження були зразки маргаринової продукції різних виробників. Дослідження проводилося в лабораторії "Запорізького масложиркомбінату". Головна мета роботи – оцінити iнформативність органолептичних, фізико-хімічних та біохімічних показників якості маргарину від різних виробників при різних умовах його зберігання. Методи дослідження – визначення температури плавлення, вмісту сілі, твердих тригліцеридів, перекисного числа, кислотності, сухого залишку, долі трансізомерів олеїнової кислоти, відношення поліненасичених жирних кислот к насиченим, масової долі Омега-3 та Омега-6 поліненасичених жирних кислот. Новизна полягає в тому, що вперше проводиться порівняння органолептичних, фізико-хімічних та біохімічних показників маргарину від різних виробників України при різних умовах його зберігання. Значущісь роботи – дослідження спрямоване на пошук показників якості маргаринової продукції від провідних виробників України. uk
dc.description.abstract EN : This work is presented on 74 pages of printed text, containing 4 tables. References include 81 sources. The object of the study were samples of margarine products from different manufacturers. The research was carried out in the laboratory of the Zaporizhzhya oil and gas processing plant. The main purpose of the work is to evaluate the informativity of organoleptic, physico-chemical and biochemical indicators of quality of margarine from different manufacturers. Methods of investigation - determination of melting point, salt content, solid triglycerides, peroxide value, acidity, dry residue, fraction of oleic acid transisomers, ratio of polyunsaturated fatty acids to saturated, mass fraction of Omega-3 and Omega-6 polyunsaturated fatty acids. The novelty is that for the first time comparisons of organoleptic, physicochemical and biochemical indicators of margarine from different producers of Ukraine are conducted. Significant work - research is aimed at finding quality indicators of margarine products from leading Ukrainian producers. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject маргарин uk
dc.subject фізико-хімічні показники якості uk
dc.subject тверді тригліцериди uk
dc.subject перекисне число uk
dc.subject кислотність uk
dc.subject трансізомери олеїнової кислоти uk
dc.subject поліненасичені жирні кислоти uk
dc.subject ліноленова кислота uk
dc.subject лінолева кислота uk
dc.title Показники якості маргаринової продукції при різних температурах зберігання uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу