Інституційний репозитарій ЗНУ

Особливості обліку і внутрішнього аудиту собівартості продукції підприємств харчової промисловості на прикладі ТОВ «ВП ВІЛЬНЯНСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД»

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Коротенко, Денис Олександрович
dc.date.accessioned 2024-01-04T10:06:49Z
dc.date.available 2024-01-04T10:06:49Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17755
dc.description Коротенко Д. О. Особливості обліку і внутрішнього аудиту собівартості продукції підприємств харчової промисловості на прикладі ТОВ «ВП ВІЛЬНЯНСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / наук. керівник Н. Г. Сейсебаєва. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 118 с. uk
dc.description.abstract UA : Об’єктом дослідження є особливості обліку і внутрішнього аудиту собівартості продукції підприємств харчової промисловості на ТОВ «ВП ВІЛЬНЯНСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД» Вільнянського району Запорізької області. Мета кваліфікаційної роботи полягає у визначенні шляхів вдосконалення обліку і аудиту витрат підприємства на основі вивчення теоретичних та оцінки практичних аспектів досліджуваної проблематики. Методи дослідження: методи наукового узагальнення, історичний і системний підходи, методи індукції та дедукції, класифікації, порівняння, наукової абстракції, системного та комплексного аналізу, графічний та табличний методи. Наукова новизна одержаних результатів полягає в теоретико-методичному обґрунтуванні та вирішенні комплексу питань, пов’язаних з удосконаленням обліку та підвищенням ефективності внутрішнього аудиту собівартості продукції та витрат на виробництво продукції харчової промисловості. У процесі дослідження отримано такі наукові результати, яким притаманна наукова новизна: - запропоновано, з метою оцінки основної діяльності підприємства, виділяти елементи витрат, пов’язані з виробництвом продукції у внутрішній фінансовій звітності, що дозволить підвищити інформаційну наповненість фінансової звітності, а також якість прийнятих на її основі управлінських рішень; - розроблено схему організації автоматизованого обліку витрат на виробництво продукції, яка розкриває завдання, висуваються до працівників на кожній ділянці облікового процесу; - розроблено пропозиції, що мають найбільше практичне значення для підприємства для вдосконалення обліку витрат на виробництво продукції; - запропоновано рекомендовані стадії внутрішнього управлінського аудиту витрат на виробництво продукції; - розроблено методику внутрішнього аудиту собівартості продукції на досліджуваному підприємстві, застосування якої дозволить на початковому етапі контролю відповідно до поставленої мети аудиту будь-якої контрольної точки перевірити порівнянність даних аналітичного і синтетичного обліку витрат та їх взаємозв’язок з показниками форм бухгалтерської звітності. Отримані результати дослідження спрямовані на підвищення достовірності, оперативності та аналітичності обліку витрат на виробництво продукції на досліджуваному підприємстві, можуть впроваджуватися в практику роботи підприємств харчової промисловості, а також використовуватися при розробці нормативних матеріалів бухгалтерського обліку та аналізу. uk
dc.description.abstract EN : The object of the study is the peculiarities of accounting and internal audit of the cost of products of food industry enterprises at «PЕ VILNIANSKY MOLOKOZAVOD LLC» of the Vilniansk district of the Zaporizhzhya region. The purpose of the qualification work is to determine the ways of improving the accounting and auditing of the company's expenses based on the study of the theoretical and evaluation of the practical aspects of the researched issues.. Research methods: methods of scientific generalization, historical and systemic approaches, methods of induction and deduction, classification, comparison, scientific abstraction, systematic and complex analysis, graphical and tabular methods. The scientific novelty of the obtained results lies in the theoretical and methodological substantiation and solution of a complex of issues related to the improvement of accounting and the improvement of the effectiveness of the internal audit of the cost of products and costs for the production of food industry products. In the process of research, the following scientific results were obtained, which are characterized by scientific novelty: – it is proposed, in order to assess the main activity of the enterprise, to allocate elements of costs related to the production of products in internal financial reporting, which will allow to increase the information content of financial reporting, as well as the quality of management decisions made on its basis; – a scheme for the organization of automated accounting of costs for production of products was developed, which reveals the tasks put forward to employees at each part of the accounting process; – proposals have been developed that have the greatest practical significance for the enterprise for improving the accounting of production costs; – suggested recommended stages of internal management audit of production costs; – a method of internal audit of the cost of production at the researched enterprise was developed, the application of which will allow, at the initial stage of control, in accordance with the set goal of the audit of any control point, to check the comparability of the data of analytical and synthetic cost accounting and their relationship with the indicators of the accounting reporting forms. The obtained results of the study are aimed at increasing the reliability, efficiency and analyticalness of the accounting of costs for the production of products at the researched enterprise, they can be implemented in the work practice of food industry enterprises, and also be used in the development of regulatory materials for accounting and analysis. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject облік uk
dc.subject аудит uk
dc.subject собівартість uk
dc.subject витрати uk
dc.subject виробництво uk
dc.subject матеріальні витрати uk
dc.subject готова продукція uk
dc.subject внутрішній аудит uk
dc.subject accounting uk
dc.subject audit uk
dc.subject cost uk
dc.subject costs uk
dc.subject production uk
dc.subject material costs uk
dc.subject finished products uk
dc.subject internal audit uk
dc.title Особливості обліку і внутрішнього аудиту собівартості продукції підприємств харчової промисловості на прикладі ТОВ «ВП ВІЛЬНЯНСЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД» uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу