UA : У роботі 58 сторінок, 4 таблиці, 20 рисунків, було використано
53 літературних джерел, із них 23 іноземною мовою.
Об’єктом дослідження є яблучний сік виробників України.
Предмет дослідження – фізико-хімічні методи аналізу (теоретичний, експериментальний, статистичний).
Методи досліджень та апаратура – конічні колби, піпетки, бюретка, рефрактометр, ареометр.
Метою даної кваліфікаційної роботи магістра є дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників яблучних соків, що реалізуються у торговельних мережах України.
В результаті роботи проведена органолептична оцінка п’яти зразків яблучних соків виробництв міст України. Виявлено, що деякі зразки не відповідають стандарту. Активна кислотність зразку «Наш сік» знаходилась у межах норми (4,02), у інших зразках – коливалася від 4,30-4,50. Вміст сухих речовин у всіх зразках яблучного соку був на відповідному рівні (не менше 11,2-14,0%). Значення густини зразків соку перевищували допустиму норму 1,040 г/см3; значення було в межі від 1,044 до 1,048 в залежності від зразку. Вітамін С у зразках яблучного соку був менше 2 мг/100 г.
EN : 58 pages , 4tables, 20 figures were used in the work 53 literary sources, of which 23 are in a foreign language.
The object of the study is apple juice produced by Ukrainian producers.
The subject of research is physico-chemical methods of analysis (theoretical, experimental, statistical).
Research methods and equipment – conical flasks, pipettes, burette, refractometer, hydrometer.
The purpose of this master's thesis is to study the organoleptic and physico-chemical parameters of apple juices sold in retail chains of Ukraine.
As a result of the work, an organoleptic evaluation of five samples of apple juices produced in the cities of Ukraine was carried out. It was found that some samples do not meet the standard. The active acidity of the sample "Our juice" was within the normal range (4.02), in other samples it ranged from 4.30-4.50. The content of dry matter in all samples of apple juice was at the appropriate level (at least 11.2-14.0%). Density values of juice samples exceeded the permissible norm of 1.040 g/cm3; the value was in the range from 1.044 to 1.048 depending on the sample. Vitamin C in apple juice samples was less than 2 mg/100 g.