ZNU Institutional Repository

Органолептична та фізично-хімічні показники якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба

Show simple item record

dc.contributor.author Федік, Ілона Василівна
dc.date.accessioned 2024-01-11T18:21:46Z
dc.date.available 2024-01-11T18:21:46Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18372
dc.description Федік І. В. Органолептичні та фізико-хімічні показникі якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник В. І. Генчева. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 62 с. uk
dc.description.abstract UA : У роботі 62 сторінки, 15 рисунків, 6 таблиць, було використано 55 літературних джерел, із них 26 іноземних джерел. Об’єктами дослідження були 11 зразків різних сортів хліба (м. Дніпро). Предметом дослідження – органолептичний аналіз та фізико-хімічні показники якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба різних виробників у Дніпропетровській області. Методи досліджень та апаратура: теоретичний (органолептичний), експериментальний (хімічний, аналітичний, розрахунковий), статистичний; термометри, колби на 250 см3, бюретки, колби конічні, піпетка 4 класу, циліндри мірні, сушильна (лабораторна) шафа, штатив, ваги лабораторні 2 класу точності, циліндр Журавльова. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження показників якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба різних виробників (м. Дніпро). Проаналізовано органолептичні показники якості зразків хліба, визначено вологість, кислотність хліба; встановлено відсоток пористості та масову частку цукру, жиру і кухонної солі в хлібу. uk
dc.description.abstract EN : The work has 62 pages, 15 figures, 6 tables, and 55 literary sources were used, including 26 foreign sources. The objects of the study were 11 samples of different types of bread (Dnipro city). The subject of the research is the organoleptic analysis and physical and chemical indicators of the quality of wheat and rye-wheat bread of various producers in the Dnipropetrovsk region. Research methods and equipment: theoretical (organoleptic), experimental (chemical, analytical, calculation), statistical; thermometers, 250 cm3 flasks, burettes, conical flasks, 4th class pipette, measuring cylinders, drying (laboratory) cabinet, tripod, 2nd accuracy class laboratory scales, Zhuravlev cylinder. The purpose of the qualification work is to study indicators of the quality of wheat and rye-wheat bread from different producers (city Dnipro). Organoleptic indicators of the quality of bread samples were analyzed, humidity and acidity of bread were determined; the percentage of porosity and the percentage of mass fraction of sugar, fat and table salt in bread were determined. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject хліб uk
dc.subject фізико-хімічні показники uk
dc.subject органолептика uk
dc.subject вологість uk
dc.subject кислотність uk
dc.subject титрування uk
dc.subject пористість uk
dc.subject цукор uk
dc.subject жир uk
dc.subject кухонна сіль uk
dc.subject bread uk
dc.subject physical and chemical indicators uk
dc.subject organic optics uk
dc.subject moisture uk
dc.subject acidity uk
dc.subject titration uk
dc.subject porosity uk
dc.subject sugar uk
dc.subject fat uk
dc.subject salt uk
dc.title Органолептична та фізично-хімічні показники якості пшеничного та житньо-пшеничного хліба uk
dc.type Магістерська робота uk


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics