Інституційний репозитарій ЗНУ

Виявлення фальсифікату та антиоксидантний потенціал оливкової олії

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Підгайна, Євгенія Юріївна
dc.date.accessioned 2020-03-25T07:25:27Z
dc.date.available 2020-03-25T07:25:27Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1889
dc.description Підгайна Є. Ю. Виявлення фальсифікату та антиоксидантний потенціал оливкової олії : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник М. М. Корнет. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 54 с. uk
dc.description.abstract UA : В роботі 54 сторінки, 6 таблиць, 7 рисунків, було використано 51 літературне джерело, із них 15 іноземною мовою. Об’єкт дослідження – зразки оливкової олії. Метою даної роботи є вивчення методів фальсифікації оливкової олії та визначення антиоксидантного потенціалу. Методи досліджень та апаратура – хімічні стакани на 100-250 мл, ваги лабораторні з точністю до 0,02, колби об’ємом 250 мл, шафа сушильна електричного типу, піпетки 10 мл, 2 мл, 1 мл, бюретка об’ємом 25 мл, водяна баня, термометр, застосовувалися методи визначення кислотного, йодного, пероксидного числа, методи визначення домішок в оливковій олії та антиоксидантного потенціалу. Провели органолептичний аналіз оливкової олії. Експериментально визначили, що у всіх досліджених зразках не було виявлено домішок бавовняної та кунжутної олії, що свідчить про їх високу якість. Визначено кислотне, йодне та пероксидне число зразків, отримані значення знаходяться в межах ДСТУ. Встановлено експериментальним шляхом, що зразок еxtra virgin olive oil «Pons» має найбільшу кількість подвійних зв`язків і менше кислотне число. Тому, він потребує більш жорсткі умови зберігання, для забезпечення високої якості продукту. uk
dc.description.abstract EN : In the work of 54 pages, 6 tables, 7 figures used 51 literary sources, 15 of them in a foreign language.The object of study – samples of olive oil. The aim of this work is to study the methods of falsification of olive oil and to determine the antioxidant potential. Research methods and equipment – beakers in 100-250 ml, VA-GI lab with a precision of up to 0,02, flask volume 250 ml, wardrobe, dryer electric, pipette 10 ml, 2 ml, 1 ml burette 25 ml, djana bath, thermometer, methods of determination of acid, iodine, peroxide number, methods of determination of impurities in olive oil and antioxidant potential were applied. We conducted an organoleptic analysis of olive oil. It was experimentally determined that no impurities of BA-wool and sesame oil were found in all the studied samples, which indicates their high quality. Acid, iodine and peroxide number of samples are determined, the obtained values are within DSTU. It was established experimentally that the sample еxtra virgin olive oil «Pons» has the largest number of double bonds and a less acidic number. Therefore, it needs strict storage conditions to ensure high quality product. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject оливкова олія uk
dc.subject кислотне число uk
dc.subject йодне число uk
dc.subject жири uk
dc.subject пероксидне число uk
dc.subject фальсифікація uk
dc.subject olive oil uk
dc.subject acid number uk
dc.subject iodic number uk
dc.subject fats uk
dc.subject peroxide number uk
dc.subject false uk
dc.subject falsification uk
dc.title Виявлення фальсифікату та антиоксидантний потенціал оливкової олії uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу