dc.contributor.author |
Чаус, Софія Євгенівна |
|
dc.date.accessioned |
2024-05-29T07:23:09Z |
|
dc.date.available |
2024-05-29T07:23:09Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.uri |
https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/19249 |
|
dc.description |
Чаус С. Є. Забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 073 "Менеджмент" / наук. керівник М. В. Хацер. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 60 с. |
uk |
dc.description.abstract |
UA : Кваліфікаційна робота: Забезпечення конкурентних переваг мережі
підприємств харчової промисловості України: 60 сторінок, 3 таблиці, 6
рисунків, 6 формул. Перелік посилань нараховує 30 найменування.
Об'єкт дослідження:
Мережа підприємств харчової промисловості України.
Предмет дослідження:
Забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової
промисловості України.
Мета роботи:
Дослідити теоретичні та практичні аспекти забезпечення
конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України.
Завдання роботи:
1. Розкрити сутність та значення конкурентних переваг для мережі
підприємств харчової промисловості.
2. Визначити основні фактори, що впливають на формування
конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості.
3. Дослідити теоретичні та практичні аспекти формування
конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості.
4. Розробити рекомендації щодо забезпечення конкурентних
переваг мережі підприємств харчової промисловості України.
Методи дослідження – описовий, порівняльний, аналітичний,
табличний, графічний, балансовий, метод статистичного аналізу,
групування та узагальнення даних, експертних оцінок.
Актуальність теми даної дипломної роботи обумовлена тим, що
харчова промисловість України є однією з найважливіших галузей
економіки країни. Вона відіграє значну роль у забезпеченні продовольчої
безпеки, створенні робочих місць та стимулюванні розвитку сільського
господарства. 5
У сучасних умовах глобалізації та жорсткої конкуренції на світовому
ринку харчових продуктів українським підприємствам цієї галузі стає дедалі
важче утримувати свої позиції. Тому одним із ключових факторів їх успіху
є забезпечення конкурентних переваг.
Аналізуючи попередні роботи різних авторів стосовно теми
дослідження, слід зазначити наступних закордонних та вітчизняних авторів:
О.М. Герасименко, Л.М. Оніщенко, В.В. Коваленко, О.А. Петренко, С.М.
Кушнір, О.В. Шкарбута, О.А. Лаптєв, Ю.В. Шевченко. Науковцями було
розглянуто сутність та особливості конкурентних переваг підприємств
харчової промисловості України, а також визначено шляхи їх формування,
досліджено фактори, що впливають на конкурентні переваги підприємств
харчової промисловості, описано методи та інструменти формування та
розвитку конкурентних переваг підприємств харчової промисловості.
Під час виконання роботи було розглянуто теоретичні засади
конкурентних переваг підприємства, проаналізовано конкурентні переваги
мережі підприємств харчової промисловості України. На основі
дослідження діяльності ТОВ «Вінницька птахофабрика», було виявлено та
оцінено конкурентні переваги підприємства.
Третій розділ присвячено розробці стратегії забезпечення
конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України. |
uk |
dc.description.abstract |
EN : Qualification work: Ensuring competitive advantages of the network of
food industry enterprises of Ukraine: 60 pages, 3 tables, 6 figures, 6 formulas. The
list of links includes 30 titles.
Object of study: Network of food industry enterprises of Ukraine.
Subject of study: Ensuring the competitive advantages of the network of
enterprises of the food industry of Ukraine.
The goal of the work: To study the theoretical and practical aspects of
ensuring the competitive advantages of the network of enterprises of the food
industry of Ukraine.
Job tasks:
1. To reveal the essence and significance of competitive advantages for the
network of food industry enterprises.
2. To determine the main factors affecting the formation of competitive
advantages of the network of food industry enterprises.
3. To study the theoretical and practical aspects of the formation of
competitive advantages of the network of food industry enterprises.
4. Develop recommendations for ensuring competitive advantages of the
network of Ukrainian food industry enterprises.
Research methods are descriptive, comparative, analytical, tabular, graphic,
balance sheet, method of statistical analysis, grouping and generalization of data,
expert assessments.
The relevance of the topic of this thesis is due to the fact that the food
industry of Ukraine is one of the most important branches of the country's
economy. It plays a significant role in ensuring food security, creating jobs and
stimulating the development of agriculture.
In today's conditions of globalization and fierce competition on the world
market of food products, it is becoming more and more difficult for Ukrainian
enterprises in this field to maintain their positions. Therefore, one of the key 7
factors of their success is ensuring competitive advantages.
Analyzing the previous works of various authors related to the research
topic, the following foreign and domestic authors should be noted: O.M.
Gerasimenko, L.M. Onishchenko, V.V. Kovalenko, O.A. Petrenko, S.M. Kushnir,
O.V. Shkarbuta, O.A. Laptev, Yu.V. Shevchenko. The scientists considered the
essence and features of competitive advantages of food industry enterprises of
Ukraine, as well as determined the ways of their formation, investigated the
factors affecting the competitive advantages of food industry enterprises,
described the methods and tools of formation and development of competitive
advantages of food industry enterprises.
During the work, the theoretical foundations of the company's competitive
advantages were considered, and the competitive advantages of the network of
enterprises of the food industry of Ukraine were analyzed. Based on the study of
the activities of Vinnytsia Poultry Farm LLC, the company's competitive
advantages were identified and evaluated.
The third section is devoted to the development of a strategy for ensuring
the competitive advantages of the network of enterprises of the food industry of
Ukraine. |
uk |
dc.language.iso |
uk |
uk |
dc.subject |
мережа підприємств |
uk |
dc.subject |
харчова промисловість |
uk |
dc.subject |
конкурентні переваги |
uk |
dc.subject |
якість |
uk |
dc.subject |
стратегічне управління |
uk |
dc.title |
Забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України |
uk |
dc.type |
Робота бакалавра |
uk |