Інституційний репозитарій ЗНУ

Забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Чаус, Софія Євгенівна
dc.date.accessioned 2024-05-29T07:23:09Z
dc.date.available 2024-05-29T07:23:09Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/19249
dc.description Чаус С. Є. Забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 073 "Менеджмент" / наук. керівник М. В. Хацер. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 60 с. uk
dc.description.abstract UA : Кваліфікаційна робота: Забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України: 60 сторінок, 3 таблиці, 6 рисунків, 6 формул. Перелік посилань нараховує 30 найменування. Об'єкт дослідження: Мережа підприємств харчової промисловості України. Предмет дослідження: Забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України. Мета роботи: Дослідити теоретичні та практичні аспекти забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України. Завдання роботи: 1. Розкрити сутність та значення конкурентних переваг для мережі підприємств харчової промисловості. 2. Визначити основні фактори, що впливають на формування конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості. 3. Дослідити теоретичні та практичні аспекти формування конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості. 4. Розробити рекомендації щодо забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України. Методи дослідження – описовий, порівняльний, аналітичний, табличний, графічний, балансовий, метод статистичного аналізу, групування та узагальнення даних, експертних оцінок. Актуальність теми даної дипломної роботи обумовлена тим, що харчова промисловість України є однією з найважливіших галузей економіки країни. Вона відіграє значну роль у забезпеченні продовольчої безпеки, створенні робочих місць та стимулюванні розвитку сільського господарства. 5 У сучасних умовах глобалізації та жорсткої конкуренції на світовому ринку харчових продуктів українським підприємствам цієї галузі стає дедалі важче утримувати свої позиції. Тому одним із ключових факторів їх успіху є забезпечення конкурентних переваг. Аналізуючи попередні роботи різних авторів стосовно теми дослідження, слід зазначити наступних закордонних та вітчизняних авторів: О.М. Герасименко, Л.М. Оніщенко, В.В. Коваленко, О.А. Петренко, С.М. Кушнір, О.В. Шкарбута, О.А. Лаптєв, Ю.В. Шевченко. Науковцями було розглянуто сутність та особливості конкурентних переваг підприємств харчової промисловості України, а також визначено шляхи їх формування, досліджено фактори, що впливають на конкурентні переваги підприємств харчової промисловості, описано методи та інструменти формування та розвитку конкурентних переваг підприємств харчової промисловості. Під час виконання роботи було розглянуто теоретичні засади конкурентних переваг підприємства, проаналізовано конкурентні переваги мережі підприємств харчової промисловості України. На основі дослідження діяльності ТОВ «Вінницька птахофабрика», було виявлено та оцінено конкурентні переваги підприємства. Третій розділ присвячено розробці стратегії забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України. uk
dc.description.abstract EN : Qualification work: Ensuring competitive advantages of the network of food industry enterprises of Ukraine: 60 pages, 3 tables, 6 figures, 6 formulas. The list of links includes 30 titles. Object of study: Network of food industry enterprises of Ukraine. Subject of study: Ensuring the competitive advantages of the network of enterprises of the food industry of Ukraine. The goal of the work: To study the theoretical and practical aspects of ensuring the competitive advantages of the network of enterprises of the food industry of Ukraine. Job tasks: 1. To reveal the essence and significance of competitive advantages for the network of food industry enterprises. 2. To determine the main factors affecting the formation of competitive advantages of the network of food industry enterprises. 3. To study the theoretical and practical aspects of the formation of competitive advantages of the network of food industry enterprises. 4. Develop recommendations for ensuring competitive advantages of the network of Ukrainian food industry enterprises. Research methods are descriptive, comparative, analytical, tabular, graphic, balance sheet, method of statistical analysis, grouping and generalization of data, expert assessments. The relevance of the topic of this thesis is due to the fact that the food industry of Ukraine is one of the most important branches of the country's economy. It plays a significant role in ensuring food security, creating jobs and stimulating the development of agriculture. In today's conditions of globalization and fierce competition on the world market of food products, it is becoming more and more difficult for Ukrainian enterprises in this field to maintain their positions. Therefore, one of the key 7 factors of their success is ensuring competitive advantages. Analyzing the previous works of various authors related to the research topic, the following foreign and domestic authors should be noted: O.M. Gerasimenko, L.M. Onishchenko, V.V. Kovalenko, O.A. Petrenko, S.M. Kushnir, O.V. Shkarbuta, O.A. Laptev, Yu.V. Shevchenko. The scientists considered the essence and features of competitive advantages of food industry enterprises of Ukraine, as well as determined the ways of their formation, investigated the factors affecting the competitive advantages of food industry enterprises, described the methods and tools of formation and development of competitive advantages of food industry enterprises. During the work, the theoretical foundations of the company's competitive advantages were considered, and the competitive advantages of the network of enterprises of the food industry of Ukraine were analyzed. Based on the study of the activities of Vinnytsia Poultry Farm LLC, the company's competitive advantages were identified and evaluated. The third section is devoted to the development of a strategy for ensuring the competitive advantages of the network of enterprises of the food industry of Ukraine. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject мережа підприємств uk
dc.subject харчова промисловість uk
dc.subject конкурентні переваги uk
dc.subject якість uk
dc.subject стратегічне управління uk
dc.title Забезпечення конкурентних переваг мережі підприємств харчової промисловості України uk
dc.type Робота бакалавра uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу