UA : Метою дослідження є формулювання пропозицій до удосконалення системи управління інформацією на підприємстві на основі аналізу його структурних та економічних характеристик.
Для досягнення мети дослідження було поставлено та виконано наступні завдання:
- проаналізувати понятійний апарат та зрозуміти механізм управління інформацією;
- дослідити структуру та зміст діяльності підприємства на ринку;
- проаналізувати систему інформаційного забезпечення на комбінаті.
Об’єктом дослідження було обрано ПАТ „Запоріжсталь” – один з 4 провідних виробників металопродукції України та найбільше за обсягами виробництва підприємство Запорізької області. В якості предмету дослідження було обрано систему виробництва та управління інформацією на підприємстві ПАТ “Запоріжсталь”.
В роботі використовувались загальнонаукові: монографічний, порівняльний, абстрактно-логічний та спеціальні методи дослідження: АВС – аналіз витрат та XYZ аналіз собівартості.
Роботу виконано на 74 сторінках, 3 розділи, 48 джерел інформації, 12 таблиць, 10 рисунків.
EN : The purpose of the study is to formulate proposals for improving the information management system in the enterprise based on the analysis of its structural and economic characteristics.
To achieve the goal of the study, the following tasks were set and performed:
- analyze the conceptual apparatus and understand the mechanism of information management;
- to study the structure and content of the enterprise in the market;
- to analyze the information support system at the plant.
The object of the study was selected PJSC "Zaporizhstal" - one of the 4 leading producers of metal products in Ukraine and the largest enterprise in terms of production in the Zaporozhye region. The system of production and information management at the enterprise of PJSC "Zaporizhstal" was chosen as the subject of the research.
General scientific: monographic, comparative, abstract-logical and special research methods were used in the work: ABC - cost analysis and XYZ cost analysis.
The work is performed on 74 pages, 3 sections, 48 sources of information, 12 tables, 10 figures.