ZNU Institutional Repository

Добування, фізико-хімічні властивості, біологічна активність лікарського засобу «Пертусин» фармацевтичних підприємств України

Show simple item record

dc.contributor.author Пфафенрод, Ірина Юріївна
dc.date.accessioned 2021-01-06T06:03:50Z
dc.date.available 2021-01-06T06:03:50Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3907
dc.description Пфафенрод І. Ю. Добування, фізико-хімічні властивості, біологічна активність лікарського засобу «Пертусин» фармацевтичних підприємств України : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник В. І. Генчева. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 53 с. uk
dc.description.abstract UA : В роботі 53 сторінки, 1 таблиця, 13 рисунків, було використано 54 літературні джерела, із них 13 іноземною мовою. Об’єкт дослідження ̶ лікарський засіб «Пертусин». Метою даної роботи є ознайомлення з технологією виробництва лікарського засобу «Пертусин», вивчення та перевірки фізико-хімічними показників сиропу та його біологічної активності. Методи досліджень та апаратура − хімічні колби, стакани, піпетки, ваги лабораторні, спектрофотометр, рефрактометр, ареометр, прилад для дистиляції. Дослідили фізико-хімічні показників сиропу та його біологічну активність. Визначили, що фізико-хімічні показники якості сиропів в усіх зразках відповідають нормам, а саме: густина, вміст спирту, сухий залишок та кількісне визначення калій броміду і тимолу. uk
dc.description.abstract EN : In the work of the pages, 1 table, 13 figures, were used 54 literary sources, 13 of them in a foreign language. The object of study is the drug «Pertusin». The purpose of this work is to get acquainted with the technology of production of the drug «Pertusin», study and verification of physico-chemical parameters of the syrup and its biological activity. Research methods and equipment − chemical flasks, beakers, pipettes, laboratory scales, spectrophotometer, refractometer, hydrometer, distillation apparatus. The physica and chemical parameters of the syrup and its biological activity were studied. It was determined that the physico-chemical quality indicators of syrups in all samples meet the standards, namely: density, alcohol content, dry residue and quantitative determination of potassium bromide and thymol. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject трава чебрецю uk
dc.subject спектрофотометричний метод uk
dc.subject рефрактометричний метод uk
dc.subject ареометр uk
dc.subject густина uk
dc.subject сухий залишок uk
dc.subject лікарські засоби uk
dc.subject калій бромід uk
dc.subject тимол uk
dc.subject сироп uk
dc.subject пертусин uk
dc.subject refractometric methretric metric uk
dc.subject thyme herb uk
dc.subject areometer uk
dc.subject thymol uk
dc.subject dry residue uk
dc.subject syrup uk
dc.subject density uk
dc.subject pertusine uk
dc.subject potassium bromide uk
dc.subject medicines uk
dc.title Добування, фізико-хімічні властивості, біологічна активність лікарського засобу «Пертусин» фармацевтичних підприємств України uk
dc.type Магістерська робота uk


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics