Інституційний репозитарій ЗНУ

Якість та антиоксидантний потенціал червоних сухих вин, імпортованих з Грузії

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Джерело, Валентин Олександрович
dc.date.accessioned 2021-01-14T05:31:05Z
dc.date.available 2021-01-14T05:31:05Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4197
dc.description Джерело В. О. Якість та антиоксидантний потенціал червоних сухих вин, імпортованих з Грузії : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник М. М. Корнет. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 65 с. uk
dc.description.abstract UA : В роботі 65 сторінок, 9 таблиць, 15 рисунків, було використано 50 літературних джерел, із них 19 на іноземній мові. Об’єктом дослідження є зразки сухого червоного вина вітчизняного виробництва. Матеріалом дослідження є антиоксидантні властивості, фізико-хімічні властивості, органолептичні характеристики обраних зразків вина. Мета даної роботи – дослідження впливу антиоксидантів на якість харчових продуктів, зокрема, червоного сухого вина та вивчення органолептичних та фізико-хімічних показників продукту. Методи досліджень та апаратура – органолептичний аналіз, фізико-хімічний, теоретичний, хімічний, розрахунковий, лабораторні терези, хімічний посуд, бюретка, СФ-46, водяна баня, насос вакуумний, термометр, рН-метр. В результаті експериментальних досліджень був проведений органолептичний аналіз 3-х обраних зразків червоного сухого вина різних грузинських виробників. Розраховано титровану кислотність в червоних винах, вміст спирту та вміст інвертного цукру. Проведено дослідження антирадикальної активності на моделі аутоокиснення адреналіну. uk
dc.description.abstract EN : 65 Pages, 9 tables, 15 figures were used in the work 50 literary sources, 19 of them in a foreign language. The objects of the study are samples of dry red wine of domestic production. The research material is antioxidant properties, physicochemical properties, organoleptic characteristics of selected wine samples. The purpose of this work is to study the effect of antioxidants on the quality of food, in particular, dry red wine and to study the organoleptic and physicochemical parameters of the product. Research methods and equipment – organoleptic analysis, physicochemical, theoretical, chemical, calculation, laboratory scales, chemical utensils, burette, SF-46, water bath, vacuum pump, thermometer, pH meter. As a result of experimental researches the organoleptic analysis of 3 selected samples of red dry wine of different Georgian producers was carried out. The titrated acidity in red wines, alcohol content and invert sugar content were calculated. A study of antiradical activity in a model of adrenaline autooxidation. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject органолептичний аналіз uk
dc.subject титрована кислотність uk
dc.subject антиоксидантна активність uk
dc.subject антирадикальні властивості uk
dc.subject антиоксиданти uk
dc.subject organoleptic analysis uk
dc.subject titrated acidity uk
dc.subject antioxidant activity uk
dc.subject antiradical properties uk
dc.subject antioxidants uk
dc.title Якість та антиоксидантний потенціал червоних сухих вин, імпортованих з Грузії uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу