Інституційний репозитарій ЗНУ

Дослідження якості продуктів дитячого харчування асоціації дитячого харчування "Карапуз"

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Колісніченко, Тетяна Олександрівна
dc.date.accessioned 2021-01-29T11:00:47Z
dc.date.available 2021-01-29T11:00:47Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4821
dc.description Колісніченко Т. О. Дослідження якості продуктів дитячого харчування асоціації дитячого харчування "Карапуз" : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник Н. П. Синяєва. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 53 с. uk
dc.description.abstract UA : В роботі 53 сторінки, 8 таблиць, 16 рисунків, використано 50 літературних джерел, 7 з них на іноземній мові. Об’єкт дослідження – безмолочні суміші дитячого харчування: каша рисова, каша кукурудзяна, каша гречана з біфідобактеріями ООО «Асоціація дитячого харчування ТМ «Карапуз». Метою даної роботи є дослідження органолептичних властивостей безмолочних каш з біфідобактеріями, вибір методу підготовки проб до аналізу, а також селективного, точного методу аналізу визначення Плюмбуму і Кадмію, що відносяться до першої групи безпеки для здоров`я дитини. Методи дослідження та апаратура – колби мірні місткістю 50 см3, 100 см3, аналітичні ваги з точністю до 0,0002 г, спектрофотометр Hitachi 180-80, піпетки 1 см3, 2 см3, 5 см3, атомно-абсорбційний метод. Провели органолептичні дослідження безмолочних каш для дитячого харчування, визначено вміст Плюмбуму та Кадмію, вміст домішок не виходить за межі норм ГДК. uk
dc.description.abstract EN : The papers consist of 53 pages, 8 tables, 16 figures and 50 references, 7 of which are in a foreign language. Object of research – dairy-free baby food mixtures: rice porridge, cornmeal porridge, buckwheat porridge with added bifidobacteria manufactured by the "Baby Food Association" LLC under the "Karapuz" trademark. The aim of this work is to study the organoleptic properties of dairy-free cereal mixes with added bifidobacteria, to look for the techniques which assist with the process of preparing samples for analysis, as well as to search for a selective and accurate method for determining lead and cadmium content, which are considered a first degree health. Research methods and equipment – measuring flasks with a capacity of 50-100 mg, analytical scales with a weighing accuracy of up to 0,0002 g, atomic absorption spectrophotometer from Hitachi 180-80, atomic absorption method. Organoleptic studies of dairy-free cereal mixes were performed and the content of lead and cadmium, which did not exceed the maximum permissible concentration, was determined. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject каші безмолочні для дитячого харчування uk
dc.subject органоліптичне дослідження uk
dc.subject вміст плюмбуму uk
dc.subject вміст кадмію uk
dc.subject ГДК uk
dc.subject dairy-free baby food cereal mixes uk
dc.subject organoleptic study uk
dc.subject concentration of lead uk
dc.subject concentration of cadmium uk
dc.subject MPC uk
dc.title Дослідження якості продуктів дитячого харчування асоціації дитячого харчування "Карапуз" uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу