UA : Магістерська робота присвячена дослідженню діяльності Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в умовах її реформування. З цією метою проаналізовано передумови створення служби та етапи її інституціоналізації, розглянуто сучасний стан інституціонального забезпечення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, досліджено зарубіжний досвід у реформуванні системи контролю безпечності харчової продукції та забезпечення продовольчої безпеки, проведено аналіз основних нормативно-правових джерел та надані практичні рекомендації щодо вдосконалення діяльності Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в умовах її реформування.
EN : The master's thesis is devoted to the study of the activities of the State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection in the context of its reform. To this end, the preconditions for the establishment of the service and the stages of its institutionalization are analyzed, the current state of institutional support of the State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection is considered, foreign experience in reforming the food safety control system and food security is analyzed. sources and practical recommendations for improving the activities of the State Service of Ukraine for Food Safety and Consumer Protection in terms of its reform.