Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Кузнєцова, Аліна Костянтинівна | |
dc.date.accessioned | 2022-01-05T12:31:17Z | |
dc.date.available | 2022-01-05T12:31:17Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5785 | |
dc.description | Кузнєцова А. К. Фазові рівноваги в системах «вода–поліцукриди–білки молока» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник Н. П. Лашко. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 61 с. | uk |
dc.description.abstract | UA : В роботі 61 сторінок, 4 таблиці, 15 рисунків, було використано 53 літературних джерел, 29 з них на іноземній мові. Об’єкт вивчення – пектин різного ступеня етерифікації та молекулярної маси, білки знежиреного молока. Предмет дослідження – фазові рівноваги в системах вода–білки знежиреного молока–пектин. Мета роботи – вивчити особливості встановлення фазових рівноваг в системах вода– білки знежиреного молока – поліцукриди та вплив на них структури макромолекул поліцукридів. Методи досліджень та апаратура – титриметричний, фотометричний, розрахунковий, хімічний посуд, ваги лабораторні, центрифуга, електрообладнання. В результаті експериментальних досліджень вивчили особливості встановлення гетерогенних рівноваг в системах вода – білки знежиреного молока – пектин та вплив на фазове розшарування структури макромолекули поліцукрида. | uk |
dc.description.abstract | EN : The work is presented on 61 pages of printed text, contains 4 tables, 15 figures. The list of references includes 53 sources, 29 of them in foreign language. Object of study - pectin of varying degrees of esterification and molecular mass, protein of skimmed milk. The subject of the study is phase equilibrium in systems of water-proteins of skimmed milk-pectin. The aim of the work is study the peculiarities of establishing phase equilibriums in water-proteins of skimmed milk - polycucrides and the influence of the structure of polycukrid macromolecules on them. Research methods and equipment - titrimetric, photometric, calculated, chemical utensils, laboratory scales, centrifuge, electrical equipment. As a result of experimental studies, the peculiarities of the establishment of heterogeneous equilibrium in systems of water - proteins of skimmed milk - pectin and the effect on phase stratification of the structure of the polycuclear macromolecule were studied. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.subject | фазові рівноваги | uk |
dc.subject | термодинамічна сумісність | uk |
dc.subject | фазова діаграма | uk |
dc.subject | пектин | uk |
dc.subject | білки знежиреного молока | uk |
dc.subject | ступінь етерифікації | uk |
dc.subject | характер розподілення естерних груп | uk |
dc.subject | функціональні продукти | uk |
dc.subject | phase equilibrium | uk |
dc.subject | thermodynamic compatibility | uk |
dc.subject | phase diagram | uk |
dc.subject | pectin | uk |
dc.subject | fat milk proteins | uk |
dc.subject | degree of eterification | uk |
dc.subject | characteristic of distribution of esther groups | uk |
dc.subject | functional products | uk |
dc.title | Фазові рівноваги в системах «вода–поліцукриди–білки молока» | uk |
dc.type | Магістерська робота | uk |