Інституційний репозитарій ЗНУ

Фазові рівноваги в системах «вода–поліцукриди–білки молока»

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Кузнєцова, Аліна Костянтинівна
dc.date.accessioned 2022-01-05T12:31:17Z
dc.date.available 2022-01-05T12:31:17Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5785
dc.description Кузнєцова А. К. Фазові рівноваги в системах «вода–поліцукриди–білки молока» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник Н. П. Лашко. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 61 с. uk
dc.description.abstract UA : В роботі 61 сторінок, 4 таблиці, 15 рисунків, було використано 53 літературних джерел, 29 з них на іноземній мові. Об’єкт вивчення – пектин різного ступеня етерифікації та молекулярної маси, білки знежиреного молока. Предмет дослідження – фазові рівноваги в системах вода–білки знежиреного молока–пектин. Мета роботи – вивчити особливості встановлення фазових рівноваг в системах вода– білки знежиреного молока – поліцукриди та вплив на них структури макромолекул поліцукридів. Методи досліджень та апаратура – титриметричний, фотометричний, розрахунковий, хімічний посуд, ваги лабораторні, центрифуга, електрообладнання. В результаті експериментальних досліджень вивчили особливості встановлення гетерогенних рівноваг в системах вода – білки знежиреного молока – пектин та вплив на фазове розшарування структури макромолекули поліцукрида. uk
dc.description.abstract EN : The work is presented on 61 pages of printed text, contains 4 tables, 15 figures. The list of references includes 53 sources, 29 of them in foreign language. Object of study - pectin of varying degrees of esterification and molecular mass, protein of skimmed milk. The subject of the study is phase equilibrium in systems of water-proteins of skimmed milk-pectin. The aim of the work is study the peculiarities of establishing phase equilibriums in water-proteins of skimmed milk - polycucrides and the influence of the structure of polycukrid macromolecules on them. Research methods and equipment - titrimetric, photometric, calculated, chemical utensils, laboratory scales, centrifuge, electrical equipment. As a result of experimental studies, the peculiarities of the establishment of heterogeneous equilibrium in systems of water - proteins of skimmed milk - pectin and the effect on phase stratification of the structure of the polycuclear macromolecule were studied. uk
dc.language.iso uk uk
dc.subject фазові рівноваги uk
dc.subject термодинамічна сумісність uk
dc.subject фазова діаграма uk
dc.subject пектин uk
dc.subject білки знежиреного молока uk
dc.subject ступінь етерифікації uk
dc.subject характер розподілення естерних груп uk
dc.subject функціональні продукти uk
dc.subject phase equilibrium uk
dc.subject thermodynamic compatibility uk
dc.subject phase diagram uk
dc.subject pectin uk
dc.subject fat milk proteins uk
dc.subject degree of eterification uk
dc.subject characteristic of distribution of esther groups uk
dc.subject functional products uk
dc.title Фазові рівноваги в системах «вода–поліцукриди–білки молока» uk
dc.type Магістерська робота uk


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу