UA : Кваліфікаційна робота: «Особливості конкуренції хлібобулочних
підприємств в період пандемії COVID-19»: 121 сторінок, 17 таблиць, 19
рисунків, 3 формули. Перелік посилань нараховує 52 найменувань.
Актуальність теми полягає в тому, що в сучасному часі підприємства
повинні бути більш конкурентоспроможними, через наявність нових
конкурентів або удосконалення рівнів технологій та обладнань компаній які
знаходяться на ринку багато років. Аналізування підприємств на ринку
повинно визначити проблеми та вирішення їх і удосконалення систем по
управлінню якостей які необхідні для збереження конкурентоспроможності
та стійких передумов для конкурентного ринку для вдосконалення вже
існуючи технологій та обладнань роботи компанії.
Мета кваліфікаційної роботи полягає в тому. що вихід компанії на
більш сучасний та функціональний рівень до системи управління в ТОВ
«Хлібодар» задля вдосконалення знаходження нових умов для зниження
витрат і управлінських процесів які повинні бути на вищому рівні.
Основні задачі які припадають на кваліфікаційну роботу по ТОВ
«Хлібодар» :
1. Дослідити теоретичні засади конкурентоспроможності
підприємства;
2. Визначити основні особливості економічної ефективності
діяльності підприємства та методи її оцінювання;
3. Дослідити основні фактори впливу на конкурентне середовище
підприємства;
4. Проаналізувати особливості діяльності компанії ТОВ
«Хлібодар», з урахуванням конкурентоспровможності;
5. Навести порівняльний конкурентний аналіз досліджуваного
підприємства ТОВ «Хлібодар» та його конкурента ТОВ «Урожай»; 6. Проаналізувати діяльність підприємства ТОВ «Хлібодар»
згідно фінансово-економічного стану в період пандемії COVID-19 ;
7. Визначити проблеми ТОВ «Хлібодар»;
8. Визначити рекомендації моделі та системи по вдосконаленю
ТОВ «Хлібодар».
Об’єкт дослідження та впровадження нових систем або
вдосконалення по якості продукції є в Компанії ТОВ «Хлібодар».
Предмет дослідження – практичні методичні та теоретичні питання
вдосконалення конкурентоспроможності ТОВ «Хлібодар».
Методи дослідження. При виконанні кваліфікаційної роботи роботи
були використані такі методи дослідження: аналіз та синтез – для
визначення основних особливостей конкуренції та
конкурентоспроможності підприємств; порівняльний та статистичний
аналіз – при дослідженні підприємства та його прямого конкурента ; логічне
узагальнення – для узагальнення діяльності компанії ТОВ «Хлібодар» в
період пандемії COVID-19; функціональний підхід використаних
пропозицій при розробці роботи для вдосконалення
конкурентоспроможності у компанії ТОВ «Хлібодар»;
Збір інформації для кваліфікаційної роботи налічує офіційні
статистичні дані статті з менеджменту та економіки сучасності та
вітчизняних авторів і ресурсів мережі Інтернет. В даній роботі можливо
побачити порівняння дослідження та вдосконалення компанії за допомогою
графіків діаграм таблиць та схем.
Опрацювання даних відбувалося за допомогою сучасних видів
інформаційної бази технологій.
EN : Qualification work: " Features of Bakery Enterprises Competition during
the COVID-19 Pandemic ": 116 pages, 17 tables, 18 figures, 6 formulas. A list of
links to a total of 52 titles.
The relevance of the topic lies in the fact that in modern times enterprises
must be more competitive, due to the presence of new competitors or the
improvement of technology and equipment levels of companies that have been on
the market for many years. Analyzing enterprises on the market should identify
problems and solve them and improve quality management systems that are
necessary to maintain competitiveness and stable prerequisites for a competitive
market to improve the already existing technologies and equipment of the
company's work. The purpose of the qualification work is to that the company's
exit to a more modern and functional level to the management system in LLC
"Hlibodar" for the purpose of improvement, finding new conditions for reducing
costs and management processes, which should be at the highest level.
The main tasks that fall on the qualification work at "Hlibodar" LLC:
1. Investigate the theoretical foundations of the enterprise's
competitiveness;
2. Determine the main features of economic activity;
3. To study the main factors and factors in the competitive environment;
4. To consider the peculiarities of the activity of the company "Hlibodar"
LLC;
5. Provide a comparative competitive analysis of the researched enterprise
"Hlibodar" LLC and its competitor "Urozhai" LLC;
6. To analyze the activities of the LLC "Hlibodar" according to the financial
and economic situation during the COVID-19 pandemic;
7. Determine the problems of "Hlibodar" LLC;
8. To determine the recommendations of the model and system for the
improvement of "Hlibodar" LLC. The object of research and implementation of new systems or improvement
in product quality is at the Company LLC "Hlibodar".
The subject of the study is practical methodical and theoretical issues of
improving the competitiveness of "Hlibodar" LLC.
Research methods. The following research methods were used during the
qualification work: analysis and synthesis - to determine the main features of
competition and competitiveness of enterprises; comparative and statistical
analysis - when studying the enterprise and its direct competitor; logical
generalization - to generalize the activities of the company "Hlibodar" LLC during
the period of the COVID-19 pandemic; the functional approach of the proposals
used in the development of work to improve competitiveness in the company
"Hlibodar" LLC; The collection of information for the qualification work includes
official statistical data of articles on modern management and economics and
domestic authors and Internet resources. In this work, it is possible to see the
comparison of research and improvement of the company by means of graphs,
charts, tables and diagrams.
Data processing was carried out with the help of modern types of
information base technologies.