Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10073
Title: Показники якості кремів для обличчя
Authors: Барінова, Дар’я Андріївна
Keywords: крем для обличчя
органолептичний аналіз
фізико-хімічний аналіз
водневий показник
колоїдна стабільність
термостабільність
face cream
organoleptic analysis
physicochemical analysis
hydrogen index
colloidal stability
thermal stability
Issue Date: 2022
Abstract: UA : В роботі 53 сторінки, 4 таблиці, 14 рисунків, було використано 50 літературних джерел, з них 14 на іноземній мові. Об’єктом дослідження є креми для обличчя різних марок, що реалізується у торгівельних мережах м. Запоріжжя. Предметом дослідження є органолептичні та фізико-хімічні властивості кремів для обличчя різних марок. Метою кваліфікаційної роботи є: аналіз органолептичних та фізико-хімічних показників кремів для обличчя різних марок, що представлені в торгівельних мережах міста Запоріжжя. Дослідження виконувалися на базі кафедри хімії Запорізького національного університету. В результаті експериментальних досліджень було проведено органолептичний аналіз кремів для обличчя (зовнішній вигляд, колір та запах) та аналіз фізико-хімічних показників якості кремів для обличчя. Органолептичні властивості в досліджуваних зразках знаходиться в межах норми. рН всіх трьох зразків знаходиться в межах діючої норми. Було визначено колоїдну стабільність та термостабільність обраних зразків кремів для обличчя. Усі три зразки є стабільними.
EN : In the work 53 of the pages, 4 tables, 14 figures, 50 literary sources were used, 14 of them in a foreign language. The object of research is face creams of different brands, sold in retail chains in Zaporizhzhya. The subject of research is organoleptic and physicochemical properties of face creams of different brands. The purpose of the qualification work is: analysis of organoleptic and physicochemical parameters of face creams of different brands, which are presented in the retail chains of Zaporizhzhia. The research was carried out on the basis of the Department of Chemistry of Zaporizhzhia National University. As a result of experimental studies, organoleptic analysis of face creams (appearance, color and smell) and analysis of physicochemical parameters of face creams quality were carried out. The organoleptic properties of the tested samples are within the normal range. pH of all three samples is within the current norm. Colloidal stability and thermal stability of the selected face cream samples were determined. All three samples are stable.
Description: Барінова Д. А. Показники якості кремів для обличчя : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник Ю. Ю. Петруша. Запоріжжя : ЗНУ, 2022. 53 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10073
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Barinova.docxМагістерська робота1.7 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.