Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10075
Title: Показники якості фруктових соків українських виробників
Authors: Мазур, Ангеліна Анатоліївна
Keywords: плодово-ягодні соки
хімічний склад
харчова цінність
сировина
виробництво
упакування
маркування
класифікація
якість
дефекти
fruit and berry juices
chemical composition
nutritional value
raw materials
production
packaging
labeling
classification
quality
defects
Issue Date: 2022
Abstract: UA : У роботі 65 сторінок, 14 таблиць, 2 рисунки, було використано 50 літературних джерел, з них 12 іноземною мовою. Об’єктом дослідження є апельсинові відновлені соки. Предметом дослідження є асортимент і якість апельсинових соків, що реалізуються на ринку України. Методами дослідження є порівняльного аналізу, спостереження, розрахунково-аналітичний метод, інструментальні (лабораторні) та органолептичні методи. Дослідження та розробки: проведено оцінку якості плодово-ягідних соків експертним шляхом. Елементи наукової новизни: розроблено систему оцінки якості плодово- ягідних соків. Область можливого практичного застосування: формування асортименту плодово-ягідних соків. Техніко-економічна, соціальна та/або екологічна значимість: впровадження розробок підвищить об'єктивність оцінки задоволеності споживачів, посилить орієнтацію на вимоги споживачів, що забезпечить підвищення якості продукції, що випускається. Автор роботи підтверджує, що наведений у ній розрахунково- аналітичний матеріал правильно та об'єктивно відображає стан досліджуваного процесу, а всі запозичені з літературних та інших джерел теоретичні та методичні положення та концепції супроводжуються посиланнями на їх авторів.
EN : Thesis: 65 pages, 2 figures, 14 tables, 50 sources, of which 12 are in a foreign language Key words: fruit and berry juices, chemical composition, nutritional value, raw materials, production, packaging, labeling, classification, quality, defects. Object of research: orange reconstituted juices. The subject of the study: the range and quality of orange juices sold on the market of Ukraine. Research methods: comparative analysis, observation, calculation and analytical method, instrumental (laboratory) and organoleptic methods, questionnaires. Research and development: evaluation of the quality and competitiveness of fruit and berry juices was carried out by experts. Elements of scientific novelty: a system for evaluating the quality of fruit and berry juices has been developed. Area of possible practical application: formation of an assortment of fruit and berry juices. Technical-economic, social and (or) environmental significance: the implementation of developments will increase the objectivity of the assessment of consumer satisfaction, will strengthen the orientation to consumer requirements, which will ensure an increase in the quality of manufactured products.
Description: Мазур А. А. Показники якості фруктових соків українських виробників : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник М. М. Корнет. Запоріжжя : ЗНУ, 2022. 65 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/10075
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Мазур А.А..docxМагістерська робота256.5 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.