Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12371
Title: Психологічний профіль споживача дистанційного навчання
Authors: Фоміна, Юлія Євгеніївна
Keywords: дистанційне навчання
психологічний профіль
мотивація
distance learning
psychological profile
motivation
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Робота викладена на 53 сторінках друкованого тексту, 18 діаграм. Перелік посилань включає 37 джерел. Об’єкт дослідження: дослідження є профіль особистості студента. Сучасні реалії життя ставлять перед закладами вищої освіти нашої держави нове глобальне завдання – створити комфортні і зручні умови для забезпечення доступу до вищої освіти усе більш різноманітних верств населення, оскільки рівень економічного і технологічного розвитку кожної країни безпосередньо залежить від ступеня матеріального благополуччя суспільства і прямо пропорційні до рівня знань, умінь, навичок і кваліфікацій її громадян працездатного віку. Цілком очевидно, що люди з високим рівнем кваліфікації та певного роду спеціалізованих навичок краще адаптовані до ймовірних змін професійної діяльності, менше вразливі в разі втрати роботи, відзначаються кращою здатністю до використання інноваційних технологій, підвищення рівня індивідуальних знань і практичних навичок та відмічають вищий рівень якості свого життя. Дана ситуація створює підґрунтя, коли система освіти стає закономірним етапом розвитку і вдосконалення її нових методів та адаптації освітнього процесу до екстремальних умов сучасності. Нaукoвa нoвизнa рoбoти пoлягaє в тoму, щo результати дослідження можуть бути використані для вдосконалення процесу дистанційного навчання, наприклад, шляхом розробки індивідуальних планів навчання для студентів, підвищення якості технічної підтримки та платформи дистанційного навчання, вдосконалення методів навчання та формування мотивації до навчання у студентів.
EN : The work is presented on 53 pages of printed text, 18 diagrams. The list of references includes 37 sources. Object of the study: the study is a profile of the student's personality. The modern realities of life present a new global task to the institutions of higher education of our country - to create comfortable and convenient conditions for ensuring access to higher education for increasingly diverse segments of the population, since the level of economic and technological development of each country directly depends on the degree of material well-being of society and is directly proportional to the level of knowledge, abilities, skills and qualifications of its citizens of working age. It is quite obvious that people with a high level of qualification and a certain kind of specialized skills are better adapted to probable changes in professional activity, are less vulnerable in case of job loss, are characterized by a better ability to use innovative technologies, increase the level of individual knowledge and practical skills, and note a higher level of quality of their life. This situation creates a foundation when the education system becomes a natural stage of development and improvement of its new methods and adaptation of the educational process to the extreme conditions of modern times. The scientific novelty of the work lies in the fact that the research results can be used to improve the distance learning process, for example, by developing individual study plans for students, improving the quality of technical support and the distance learning platform, improving teaching methods and forming students' motivation to study.
Description: Фоміна Ю. Є. Психологічний профіль споживача дистанційного навчання : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 053 «Психологія» / наук. керівник Н. О. Губа. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 53 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12371
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Фоміна Ю.Є..pdfРобота бакалавра815.54 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.