Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12572
Title: Проєкт переводу парового котла енергоблоку 300 МВт Запорізької ТЕС для роботи на газоподібному паливі
Authors: Бринза, Андрій Євгенович
Keywords: котел
тепловий баланс
парогенератор
паливо
природний газ
енергоблок
турбіна
горіння палива
топкова камера
теплообмін
економайзер
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Об’єкт дослідження – паровий котел енергоблоку 300 МВт Запорізької ТЕС. Мета проєкту – перевод котлоагрегату ТПП-312А на природний газ. Метод дослідження – розрахунково-графічний з використанням стандартних методик. Для початку пропонується зробити техніко-економічне обгрунтування. Зробити розрахунок палива, теплового балансу і витрати палива. Проєкт передбачає розрахунок пальника з подальшою його заміною. На підставі цього робиться розрахунок газопроводу, що в свою чергу приймання газової мережі в експлуатацію здійснюється комісією, яка перевіряє відповідність побудованої мережі проєкту та технічним умовам. Проєкт по реконструкції котлоагрегату ТПП-312А дозволить підвищити ефективність його роботи та зменшить витрати на обслуговування і експлуатацію.
Description: Бринза А. Є. Проєкт переводу парового котла енергоблоку 300 МВт Запорізької ТЕС для роботи на газоподібному паливі : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 144 "Теплоенергетика" / наук. керівник С. Є. Чижов. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 149 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12572
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри електричної інженерії та кіберфізичних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бринза_А_Є_Кваліфікаційна_робота_бакалавра.pdfРобота бакалавра4.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.