Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12611
Title: Проект автоматизації шахтної печі для обпалення вапняку. Система автоматичного регулювання температури печі
Authors: Ткаченко, Вадим Денисович
Keywords: піч
вапно
моделювання
контролер
регулювання
температура
автоматизація
щит
проєкт
обпалення
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Метою роботи є розробка системи автоматизації процесом обпалення вапняку. У загальній частині викладено опис технології обпалення вапняку та процесу спікання шихти в печі. Також оцінено рівень автоматизації і сформульовано завдання для проектування системи автоматичного регулювання. У спеціальній частині розроблено функціональну схему автоматизації печі, вибрано технічні засоби автоматизації та виконано основні розрахунки. Також було проведено моделювання системи автоматичного регулювання температурою печі. Результатом цього є розробка принципових електричних, монтажних комутаційних схем, схеми зовнішніх з'єднань і проектування щита КВПІА. Крім того, здійснена проектна оцінка надійності системи автоматичного регулювання. У економічній і організаційній частині розраховано необхідну кількість робочого і обслуговуючого персоналу. Також виконано розрахунок собівартості сплавів і економічного ефекту, що буде отриманий в результаті впровадження системи автоматизації. В розділі охорони праці проведено аналіз небезпечних та шкідливих факторів і розроблені заходи для їх запобігання.
Description: Ткаченко В. Д. Проект автоматизації шахтної печі для обпалення вапняку. Система автоматичного регулювання температури печі : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" / наук. керівник Н. О. Міняйло. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 72 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12611
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри електричної інженерії та кіберфізичних систем

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ткаченко В.Д.рdf.pdfРобота бакалавра2.49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.