Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12759
Title: Традиції харчування у Війську Запорозькому (XVI-XVIII ст.)
Authors: Галкіна, Каміла Звіядівна
Keywords: ресторан
традиції козацького харчування
традиційна кухня
козацькі страви
українська кухня
харчування козаків
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота – 60 сторінок, 2 додатків, 55 літературних джерел. Мета дослідження – виявлення особливостей традиційного харчування Війська Запорозького у XVI-XVIII ст. та перспективи їх впровадження у сучасні ресторанні заклади. Відповідно до визначено мети поставлені такі завдання: – виконати теоретичний огляд традицій харчування у Війську Запорозькому (XVI-XVIII ст.); – виконати огляд основних страв, які складали основу харчування Війська Запорозького у XVI-XVIII ст.; – визначити перспективи впровадження традицій харчування часів козацтва у ресторанні заклади на прикладі ресторану «Нарешті», м. Запоріжжя. Об’єкт дослідження – традиції харчування Війська Запорозького у XVI-XVIII ст. Предмет дослідження – процеси формування традиційної української кухні. Методи дослідження: аналіз, системний аналіз, узагальнення, обґрунтування теоретичних засад проблеми дослідження. Основна частина роботи присвячена дослідженню потенціалу відновлення традицій харчування козацької доби для популяризації закладів української кухні на прикладі діяльності ресторану «Нарешті» у м. Запоріжжя.
EN : Qualification work – 60 pages, 2 appendices, 55 literary sources. The purpose of the research is to identify the features of the traditional diet of the Zaporizhzhya Army in the 16th-18th centuries. and the prospects of their implementation in modern restaurants. In accordance with the defined goal, the following tasks are set: - perform a theoretical review of food traditions in the Zaporizhia Army (XVI-XVIII centuries); - perform an overview of the main dishes that formed the basis of the diet of the Zaporizhzhya Army in the 16th-18th centuries; - to determine the prospects of introducing food traditions of Cossack times into restaurants using the example of the restaurant "Nareshti", Zaporizhzhia. The object of the study is the food traditions of the Zaporizhzhya Army in the XVI-XVIII centuries. The subject of research is the processes of formation of traditional Ukrainian cuisine. Research methods: analysis, system analysis, generalization, substantiation of the theoretical foundations of the research problem. The main part of the work is devoted to the study of the potential of restoring the food traditions of the Cossack era for the popularization of Ukrainian cuisine on the example of the activity of the restaurant "Nareshti" in the city of Zaporizhzhia.
Description: Галкіна К. З. Управління якістю в готельному бізнесі в Україні : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 242 "Туризм" / наук. керівник Е. А. Криволапов. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 60 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/12759
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Галкіна.docxРобота бакалавра3.18 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.