Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1421
Title: Фізико-хімічні показники якості різних сортів меду
Authors: Дон, Ірина Юріївна
Keywords: діастазне число
масова частка
кислотність
механічні домішки
мед
гідроксилфурфураль
diastasic number
by particularity
acidity
mechanical impositions
honey
pH
hydroxylfurfural
Issue Date: 2020
Abstract: UA : В роботі 57 сторінок, 13 таблиць, 8 рисунків, було використано 55 літературних джерел, із них 15 іноземною мовою. Об’єкт дослідження – мед різних сортів, що реалізується в торгівельних мережах міста Запоріжжя. Метою даної роботи є провести порівняльний аналіз органолептичних та фізико-хімічних показників меду різних сортів, що представлений в торгівельних мережах міста Запоріжжя, в процесі зберігання. Дослідження виконувалися на базі кафедри хімії Запорізького національного університету. Експериментально було проведено повторний аналіз меду різних виробників: визначено рH, масову частку води, кислотність, величину діастазного числа, наявність механічних домішок, желатину, крейди, муки та крохмалю. Проведено реакцію Селіванова-Фіге на гідроксиметилфурфураль (ГМФ), та визначено вміст гідроксиметилфурфуралю за методом Вінклера. Результати проведеної роботи мають вагоме значення для вирішення проблеми забезпечення українського споживача якісними та натуральними продуктами харчування.
EN : 57 pages, 13 tables, 8 figures were used 55 literary sources, 15 of them in a foreign language. The object of study is honey of different varieties, which is sold in the trade networks of the city of Zaporozhye. The purpose of this work is to carry out a comparative analysis of organoleptic and physico-chemical indicators of honey of different varieties, presented in the trade networks of the city of Zaporizhzhya, during storage. The research was performed on the basis of the Department of Chemistry of Zaporizhzhya National University. Experimental analysis of honey of different producers was carried out experimentally: the pH, the mass fraction of water, the acidity, the magnitude of the diastasis number, the presence of mechanical impurities, gelatin, chalk, flour and starch were determined. The Selivanov-Figue reaction to hydroxymethylfurfural (HMF) was carried out and the hydroxymethylfurfural content was determined by the Winkler method. The results of the work carried out are of great importance for solving the problem of providing Ukrainian consumers with quality and natural food.
Description: Дон І. Ю. Фізико-хімічні показники якості різних сортів меду : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 102 "Хімія" / наук. керівник Ю. Ю. Петруша. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 57 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1421
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Don.docxМагістерська робота5.14 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.