Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1519
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБумажкіна, Майя Геннадіївна-
dc.date.accessioned2020-03-13T10:30:21Z-
dc.date.available2020-03-13T10:30:21Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1519-
dc.descriptionБумажкіна М. Г. Показники якості маргаринової продукції при різних температурах зберігання : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 091 "Біологія" / наук. керівник В. В. Копійка. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 75 с.uk
dc.description.abstractUA : Дана робота викладена на 74 сторінках друкованого тексту, містить 4 таблиці. Список літератури включає 81 джерело. Об'єктом дослідження були зразки маргаринової продукції різних виробників. Дослідження проводилося в лабораторії "Запорізького масложиркомбінату". Головна мета роботи – оцінити iнформативність органолептичних, фізико-хімічних та біохімічних показників якості маргарину від різних виробників при різних умовах його зберігання. Методи дослідження – визначення температури плавлення, вмісту сілі, твердих тригліцеридів, перекисного числа, кислотності, сухого залишку, долі трансізомерів олеїнової кислоти, відношення поліненасичених жирних кислот к насиченим, масової долі Омега-3 та Омега-6 поліненасичених жирних кислот. Новизна полягає в тому, що вперше проводиться порівняння органолептичних, фізико-хімічних та біохімічних показників маргарину від різних виробників України при різних умовах його зберігання. Значущісь роботи – дослідження спрямоване на пошук показників якості маргаринової продукції від провідних виробників України.uk
dc.description.abstractEN : This work is presented on 74 pages of printed text, containing 4 tables. References include 81 sources. The object of the study were samples of margarine products from different manufacturers. The research was carried out in the laboratory of the Zaporizhzhya oil and gas processing plant. The main purpose of the work is to evaluate the informativity of organoleptic, physico-chemical and biochemical indicators of quality of margarine from different manufacturers. Methods of investigation - determination of melting point, salt content, solid triglycerides, peroxide value, acidity, dry residue, fraction of oleic acid transisomers, ratio of polyunsaturated fatty acids to saturated, mass fraction of Omega-3 and Omega-6 polyunsaturated fatty acids. The novelty is that for the first time comparisons of organoleptic, physicochemical and biochemical indicators of margarine from different producers of Ukraine are conducted. Significant work - research is aimed at finding quality indicators of margarine products from leading Ukrainian producers.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectмаргаринuk
dc.subjectфізико-хімічні показники якостіuk
dc.subjectтверді тригліцеридиuk
dc.subjectперекисне числоuk
dc.subjectкислотністьuk
dc.subjectтрансізомери олеїнової кислотиuk
dc.subjectполіненасичені жирні кислотиuk
dc.subjectліноленова кислотаuk
dc.subjectлінолева кислотаuk
dc.titleПоказники якості маргаринової продукції при різних температурах зберіганняuk
dc.typeМагістерська роботаuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри фізіології, імунології і біохімії з курсом цивільного захисту та медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бумажкіна.docxМагістерська робота171.57 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.