Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17284
Title: Неологiзми у сучaсному iспaнськомовному медiaдискурсi: функцiонaльний aспект
Authors: Здоровецька, Анастасія Олександрівна
Keywords: неологізм
медіадискурс
ЗМІ
новоутворення
дискурс
лексика
лексичні одиниці
neologismo
discurso mediático
medios de comunicación
discurso
léxico
unidades léxicas
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Об’єкт дослідження: неологiзми в сучaснiй iспaнськiй мовi. Мета роботи: вивчення структурно-семaнтичних та функціональних особливостей іспанських неологізмів. Теоретико-методологічні засади: ключові положення неології, теорії дискурсу, розроблені в зарубіжному та вітчизняному мовознавстві (В. Виноградов, Р. Алімова, М. Ларіонова, В. Кaрпaлюк, Н. Сологуб, Т. Юрченко, О. Ребрiй, Г. Вокaльчук, П. Гоєнгaуз, К. Пешель, В. Герiнґер, О. Зiбольд, В. Вiльдґен тa iн.). Отримані результати: Основною функцією неологізмів у медіадискурсі є розкриття змісту нового поняття. Необхідно зазначити, що медіадискурс по собі не є основним інноваційним постачальником, він узагальнює новотвори, які походять з інформаційної сфери. Що стосується різних способів утворення нових слів в іспанській мові суфіксація та префіксація є основними та найпоширенішими. Суфіксація включає додавання закінчення до слова, тим самим змінюючи його значення, а префіксація – додавання частини до початку слова. Найбільш розвиненими та з постійним оновленням неологізмами виявились категорії: «Коронавірус» та «Тренди та інновації». Вони постійно доповнюються та поширюються сучасним світом. Цей аналіз став важливим кроком у встановленні взаємозв'язку між мовною динамікою та сучасними тенденціями у медійному середовищі. Враховуючи зростання важливості медійного впливу в сучасному світі, подальше дослідження неологізмів у цьому контексті може внести вагомий внесок у розуміння еволюції мови та її ролі у формуванні культурного ландшафту.
Description: Здоровецька А. О. Неологiзми у сучaсному iспaнськомовному медiaдискурсi: функцiонaльний aспект : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 "Філологія" / наук. керівник О. В. Тєлкова. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 55 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17284
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Здоровецька А.О.pdfМагістерська робота1.16 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.