Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17337
Title: Інструменти стратегічного менеджменту для розвитку підприємства
Authors: Машко, Артем Сергійович
Keywords: інструменти
стратегія розвитку
ринок
економічне обгрунтування заходів
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота: «Інструменти стратегічного менеджменту для розвитку підприємства»: 72 сторінки, 17 таблиць, 6 рисунків, 1 формула. Перелік посилань нараховує 60 найменувань. Актуальність теми визначається тим, що основою, що забезпечує отримання позитивного результату в управлінні підприємством є використання сучасних інструментів стратегічного менеджменту, які надають можливість визначити сильні та слабкі сторони конкурентів для побудови власної ефективної стратегії конкурентної боротьби. Щоб уникнути фрагментарного та неповноцінного використання інструментів стратегічного управління в діяльності окремих підприємствах, необхідно комплексне дослідження проблем стратегічного менеджменту з урахуванням специфічних особливостей галузі. Метою роботи є аналіз та розробка методичних рекомендацій щодо вдосконалення інструментів стратегічного менеджменту з урахуванням галузевої специфіки. Об’єкт дослідження – процес використання інструментів стратегічного менеджменту для розвитку ТОВ «Лідер». Інформаційну базу роботи становлять наукові роботи з менеджменту та економіки, монографічні дослідження та статті вітчизняних авторів, практичні матеріали та офіційні статистичні дані, ресурси мережі Інтернет. В роботі інформація узагальнена та відображена за допомогою таблиць, графіків, схем. Під час виконання роботи було розглянуто поняття та види стратегічного розвитку; визначено інструменти стратегічного розвитку підприємства; досліджено методи оцінки рівня стратегічного розвитку підприємства; проведено оцінку і аналіз інструментів стратегічного менеджменту розвитку ТОВ «Лідер»; розроблено і обґрунтовано шляхи удосконалення інструментів стратегічного менеджменту досліджуваного підприємства.
EN : Кваліфікаційна робота: «Інструменти стратегічного менеджменту для розвитку підприємства»: 72 сторінки, 17 таблиць, 6 рисунків, 1 формула. Перелік посилань нараховує 60 найменувань. Актуальність теми визначається тим, що основою, що забезпечує отримання позитивного результату в управлінні підприємством є використання сучасних інструментів стратегічного менеджменту, які надають можливість визначити сильні та слабкі сторони конкурентів для побудови власної ефективної стратегії конкурентної боротьби. Щоб уникнути фрагментарного та неповноцінного використання інструментів стратегічного управління в діяльності окремих підприємствах, необхідно комплексне дослідження проблем стратегічного менеджменту з урахуванням специфічних особливостей галузі. Метою роботи є аналіз та розробка методичних рекомендацій щодо вдосконалення інструментів стратегічного менеджменту з урахуванням галузевої специфіки. Об’єкт дослідження – процес використання інструментів стратегічного менеджменту для розвитку ТОВ «Лідер». Інформаційну базу роботи становлять наукові роботи з менеджменту та економіки, монографічні дослідження та статті вітчизняних авторів, практичні матеріали та офіційні статистичні дані, ресурси мережі Інтернет. В роботі інформація узагальнена та відображена за допомогою таблиць, графіків, схем. Під час виконання роботи було розглянуто поняття та види стратегічного розвитку; визначено інструменти стратегічного розвитку підприємства; досліджено методи оцінки рівня стратегічного розвитку підприємства; проведено оцінку і аналіз інструментів стратегічного менеджменту розвитку ТОВ «Лідер»; розроблено і обґрунтовано шляхи удосконалення інструментів стратегічного менеджменту досліджуваного підприємства.
Description: Машко А. С. Інструменти стратегічного менеджменту для розвитку підприємства : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 073 «Менеджмент» / наук. керівник О. В. Гудима. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 72 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17337
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри підприємництва, менеджменту організацій та логістики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mashko.pdfМагістерська робота699.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.