Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17629
Title: Екологічні наслідки лісових пожеж
Authors: Борщова, Катерина Германівна
Keywords: лісові пожежі
екологічна небезпека
лісові пожежі на Кінбурнському півострові
вплив на довкілля
економічні збитки
профілактика лісових пожеж
стан пожежної безпеки в Україні
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота 84 с., 14 рисунків, 10 таблиць, 50 посилань. Мета даної роботи: аналіз причин виникнення лісових пожеж та оцінка їх впливу на навколишнє середовище. Визначити вплив лісових пожеж на атмосферне повітря під час збройних конфліктів на прикладі території Кінбурнського півострову. Особливу увагу також було приділено визначенню лісових пожеж в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Об’єкт дослідження: зони лісових пожеж на Кінбурнському півострові. Предмет дослідження: викиди вуглекислого газу та інших парникових газів від лісових пожеж та пов'язані з ними екологічні збитки. Наукова новизна дослідження: полягає в аналізі динаміки лісових пожеж та визначенні емісії парникових газів внаслідок збройного конфлікту на Кінбурнському півострові. Практичне значення: полягає в тому, що визначення масштабів екологічної шкоди, спричиненої збройними діями держави-агресора, може бути корисним для відшкодування збитків. Методи дослідження Теоретичні методи: аналіз, узагальнення, порівняння, класифікація. Подано загальну характеристику лісових пожеж, досліджено їх причини, масштаби та способи гасіння. Проаналізовано вплив на навколишнє середовище та економічні збитки, спричинені лісовими пожежами, а також небезпеку лісових пожеж у зоні відчуження Чорнобильської АЕС.
Description: Борщова К. Г. Екологічні наслідки лісових пожеж : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 101 "Екологія" / наук. керівник А. В. Домніч. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 84 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17629
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри загальної та прикладної екології і зоології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Borshchova.pdfМагістерська робота2.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.