Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17671
Title: Оцінка компонентів екосистеми ставків рекреаційного та рибогосподарського призначення
Authors: Єременко, Тетяна Сергіївна
Keywords: якість води
зоопланктон
видовий склад
гідрохімічні показники
ставок
water quality
zooplankton
species composition
hydrochemical indicators
pond
Issue Date: 2023
Abstract: UA : В роботі 83 сторінок, 7 таблиць, 4 рисунка, було використано 59 літературних джерел, із них 9 іноземною мовою. Об'єктом дослідження є водна екосистема ставку рекреаційного та рибогосподарського призначення. Предметом дослідження є компоненти екосистеми ставку, зокрема фізичні, хімічні та біологічні складові водного середовища, рослинність, тваринний світ та їх взаємозв'язки; антропогенний вплив на екосистему, зокрема забруднення води, рибальську діяльність, рекреаційне використання та будівництво берегової інфраструктури. Методи досліджень: теоретичні (теоретичний аналіз, синтез і систематизація наукової літератури, вивчення літературних джерел та аналіз наявних даних щодо екосистеми ставку) і емпіричні (лабораторний метод, статистичний метод обробки). Метою кваліфікаційної робити є визначити екологічний стан ставка для потреб рибогосподарського призначення за основними гідрохімічними показниками якості водного середовища та структурними показниками зоопланктону. Теоретично та експериментально визначено, що результати роботи несуть важливий внесок у наукові дослідження та розвиток науки в галузі екології, допомагає поглибити розуміння водних екосистем, їхньої динаміки, біорізноманіття та ролі в екологічних процесах. Оцінка компонентів екосистеми надає інформацію для розробки і впровадження природоохоронних заходів.
Description: Єременко Т. С. Оцінка компонентів екосистеми ставків рекреаційного та рибогосподарського призначення : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 101 «Екологія» / наук. керівник К. О. Домбровський. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 83 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17671
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри загальної та прикладної екології і зоології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Yeremenko.pdfМагістерська робота1.35 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.