Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17806
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМалинович, Вікторія Олегівна-
dc.date.accessioned2024-01-04T13:52:21Z-
dc.date.available2024-01-04T13:52:21Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttps://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/17806-
dc.descriptionМалинович В. О. Вивчення олестійкості різних генотипів Сucumis sativus L. : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 091 "Біологія " / наук. керівник О. А. Бойка. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 60 с.uk
dc.description.abstractUA : Дипломна робота виконана на 60 сторінці друкованого тексту. Містить 5 таблиць та 8 рисунків. При написанні роботи було використано 49 літературних джерел, 25 з них іноземною мовою. Об’єктом дослідження були гібриди огірку Анніка, Еліза та Чисті ставки. Мета роботи полягала у визначенні рівня солестійкості різних гібридів Cucumis sativus L. Методи дослідження включать аналіз наукової літератури, проведення дослідів, з метою отримання і подальшого аналізу результатів та статистична обробка даних. В результаті проведеної роботи було встановлено, що під час впливу найнижчої концентрації солі, всі три гібрида були подібними до контрольного варіанту. Це означає, що солі в такій низькій концентрації не мали істотного впливу на ріст та розвиток. При впливі середньої концентрації солі гібрид Анніка F1 не зазнав змін. У гібридів Еліза F1 та Чисті ставки F1 цвітіння почалось пізніше, листочки були дрібні та скручені, краї їх пошкоджені. Під час впливу високої концентрації солі ріст гібриду Анніка F1 сповільнився, але така концентрація солі не призвела до загибелі рослини. Проте гібриди Еліза F1 та Чисті ставки F1 загинули, тобто це говорить про те, що чим вища концентрація сольового розчину, тим гірше та складніше прорости гібридам огірку.uk
dc.description.abstractEN : The thesis is completed on 60 pages of printed text. Contains 5 tables and 8 figures. When writing the work, 49 literary sources were used, 25 of them in a foreign language. The object of the study was cucumber hybrids Annika, Eliza, and Chisty stakes. The purpose of the work was to determine the level of salt tolerance of various Cucumis sativus L. hybrids. Research methods include the analysis of scientific literature, conducting experiments in order to obtain and further analyze the results, and statistical data processing As a result of the work, it was established that when exposed to the lowest salt concentration, all three hybrids were similar to the control variant. This means that salts in such a low concentration did not have a significant effect on growth and development. Under the influence of medium salt concentration, the Annika F1 hybrid did not undergo any changes. In Eliza F1 and Chisty ponds F1 hybrids, flowering began later, the leaves were small and twisted, their edges were damaged. When exposed to a high concentration of salt, the growth of the Annika F1 hybrid slowed down, but this concentration of salt did not lead to the death of the plant. However, hybrids Eliza F1 and Pure Ponds F1 died, that is, this indicates that the higher the concentration of the salt solution, the worse and more difficult it is for cucumber hybrids to germinate.uk
dc.language.isoukuk
dc.subjectогірокuk
dc.subjectсестійкістьuk
dc.subjectгібрідuk
dc.subjectконцетрація соліuk
dc.subjectзасоленняuk
dc.subjectстресuk
dc.subjectріст і розвитокuk
dc.subjectвирощуванняuk
dc.subjectcucumberuk
dc.subjectresistanceuk
dc.subjecthybriduk
dc.subjectsalt concetrationuk
dc.subjectsalinityuk
dc.subjectstressuk
dc.subjectgrowth and developmentuk
dc.subjectcultivationuk
dc.titleВивчення солестійкості різних генотипів Cucumis sativus L.uk
dc.typeМагістерська роботаuk
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри генетики та рослинних ресурсів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Малинович В.О. 2023.docxМагістерська робота5.84 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.