Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18177
Title: Візуальна репрезентація гастрономічної культури
Authors: Кумченко, Дмитро Романович
Keywords: візуальна репрезентація
гастронмічна культура
фуд-фото
гастрономічний туризм
visual representation
gastronomic culture
food photography
gastronomic tourism
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Робота включає 62 сторінки, 48 позиції у списку літератури, 10 рисунків, 2 додатки. Об’єкт наукового дослідження: гастрономічна культура. Гастрономічна культура суспільства є важливим показником національної самобутності та унікальності і, зберігаючи досвід попередніх поколінь, може впливати на процес соціальної інтеграції та згуртованості, іншими словами, на формування громадянської/ціннісної ідентичності. Гастрономічна культура містить кулінарну організацію приготованих страв; соціальну організацію харчових звичок; по-третє, гастрономічний дискурс (авторські слова та роздуми) про вищезгадані бажані цінності. У своєрідних культурних кодах соціокультурних уподобань у виборі, приготуванні та споживанні певних страв можуть бути зафіксовані секрети організації/зміни суспільного життя, що виявляють, з одного боку, своєрідну форму ментальності, а з іншого - важливі/впливові ознаки національної ідентичності.
EN : The work includes 62 pages, 48 items in the bibliography, 10 figures, 2 appendices. Object of scientific research: gastronomic culture. Gastronomic culture of society is an important indicator of national identity and uniqueness and, preserving the experience of previous generations, can influence the process of social integration and cohesion, in other words, the formation of civic/value identity. Gastronomic culture includes the culinary organization of prepared dishes; social organization of eating habits; thirdly, gastronomic discourse (author's words and reflections) about the above-mentioned desired values. The secrets of the organization/change of social life can be recorded in the peculiar cultural codes of socio-cultural preferences in the selection, preparation and consumption of certain dishes, which reveal, on the one hand, a peculiar form of mentality, and on the other, important/influential signs of national identity.
Description: Кумченко Д. Р. Візуальна репрезентація гастрономічної культури : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 054 "Соціологія" / наук. керівник О. В. Бондаренко. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 62 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18177
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри соціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кумченко Д.Р..pdfМагістерська робота3 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.