Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1821
Title: Оповідач як наративна інстанція в іспаномовному художньому тексті
Authors: Аширов, Роман Андрійович
Keywords: амбівалентний зв'язок
наративна інстаннція
фокальна дуальність
наративна стратегія
наратор
фокалізація
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Робота викладена на 84 сторінках друкованого тексту. Перелік посилань включає 82 джерела, з них на іноземній мові - 18. Об’єктом дослідження були наративні стратегії іспаномовного художнього оповідання. Перший розділ кваліфікаційної роботи присвячений визначенню статусу наратора у художньому творі, висвітлена типологічна розгалуженість оповідної інстанції та розглянута теорія репрезентації повістяра крізь призму зорової перспективи. Другий розділ охоплює аналіз двох іспаномовних художніх творів класиків 20 століття “Abel Sánchez” та “Cinco horas con Mario”, що позиціонують новий для іспанської літератури прийом фокальної дуальності, який виражений у залученні до дієгезису двох типів оповідачів. Обидва твори охарактеризовані наявністю оповідання першого ступеню вираженою гомодієгетичними нараторамипротагоністами та оповіданням другого ступеню, що висвітлено у формі гетеродієгетичних повістярів.
Description: Аширов Р. А. Оповідач як наративна інстанція в іспаномовному художньому тексті : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 "Філологія" / наук. керівник Н. О. Стрюкова. Запоріжжя: ЗНУ, 2020. 84 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1821
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Аширов Р.pdfМагістерська робота3.23 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.