Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1822
Title: Способи вираження мовленнєвого акту осудження у французькому політичному дискурсі
Authors: Барсук, Юлія Владиславівна
Keywords: мовний акт
осудження
дискурс
політичний дискурс
дебати
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Робота викладена на 61 сторінці друкованого тексту. Містить 2 таблиці. Перелік посилань включає 105 джерел. Об'єктом дослідження в роботі послужили висловлювання (мовні акти), що передають комунікативне значення осудження. В ході дослідження було розглянуто основні положення мовних актів, досліджено класифікації мовних актів, визначено функції мовного акту осудження (МАО), також досліджено етапи зародження й розвитку наукового знання про дискурс,визначено сфери застосування і жанри політичного дискурсу та виявлено прямі і непрямі способи вираження МАО в політичному дискурсі. Виявлено, що політичний дискурс це завжди емоційно забарвлена мова політика. Найважливішою функцією політичного дискурсу є функція політичної пропаганди, переконання та впливу. Мовна стратегія осудження характерна, головним чином, для конфліктного спілкування, тому, в політичному дискурсі, найактивніше реалізується в ході дебатів, маючи на меті визнати винним свого опонента та викрити його в непорядних діях, намірах, якостях або бездіяльності, дискредитувати в очах виборців. Метою є комплексне вивчення і опис семантичних і прагматичних особливостей МА зі значенням осудження та небажаної дії.
Description: Барсук Ю. В. Способи вираження мовленнєвого акту осудження у французькому політичному дискурсі : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 "Філологія" / наук. керівник Т. М. Уділова. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 61 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1822
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Барсук Ю.pdfМагістерська робота778.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.