Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18393
Title: Перспективи впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення в Україні
Authors: Гайдаржи, Олена Анатоліївна
Keywords: пенсійне забезпечення
пенсійна система
накопичувальна система
солідарна система
пенсійний фонд
пенсія
недержавний пенсійний фонд
pension provision
pension system
accumulation system
solidarity system
pension fund
pension
non-state pension fund
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Мета дослідження: теоретично вивчити та дослідити системи пенсійних накопичень і виплат, що є взаємозв'язаними соціальними параметрами пенсійного забезпечення і вироблення на цій базі науково обґрунтованих рекомендацій щодо перспектив розвитку та впровадження накопичувальної пенсійної системи, як механізму реалізації соціальної політики в Україні. Об’єкт дослідження: розвиток накопичувальної системи пенсійного забезпечення в Україні. Предмет дослідження: сучасні проблеми розвитку та впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення в Україні. Методи дослідження: метод системного аналізу, структурнофункціональний метод, формально-логічний та порівняльно-правовий метод та інші. Гіпотеза дослідження: впровадження накопичувальної системи в рамках реформування пенсійної системи, стане потужним фактором її фінансової стабілізації, додатковим джерелом довготривалих інвестицій в економіку країни, що позитивно вплине на соціально-економічний стан держави та гармонійний розвиток суспільства в цілому. Висновки: Однією з найважливіших складових діяльності держави у галузі соціальної політики є законодавче регулювання та організація пенсійного забезпечення громадян. Пенсійне страхування є важливою складовою соціальної політики держави, яка спрямована на задоволення потреб людей, підвищення їх добробуту, забезпечення соціальної справедливості, стабільності та злагоди у суспільстві.
Description: Гайдаржи О. А. Перспективи впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення в Україні : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 281 "Публічне управління та адміністрування" / наук. керівник О. О. Широбокова. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 104 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18393
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри філософії, публічного управління та соціальної роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гайдаржи О.А..pdfМагістерська робота1.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.