Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1876
Title: Флоронімічні номінації в іспаномовній лінгвокультурі
Authors: Передерій, Аліна Василівна
Keywords: флоронім
лінгвокультура
символ
мова квітів
мовна картина світу
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Робота викладена на 77 сторінках друкованого тексту. Містить 1 таблицю. Перелік посилань включає 90 джерел. Об’єктом дослідження виступала лінгвокультурна система флоропозначень сучасної іспанської мови. Мета роботи: виявлення національно-культурних характеристик флоронімів в іспаномовній картині світу. Отримані результати : результати: робота присвячена дослідженню асоціативного флористичного простору іспанської лінгвокультури, адже для іспанців флора завжди була і залишається невід'ємною частиною життя, що не могло не знайти відображення в мові, в їх мовній картині світу. В дослідженні флороніми розглянуті під різним кутом: як поняття, які мають символічне значення; номінативне значення і, нарешті, стилістичне, що мають певну художню цінність і виступають в якості яскравого образу в різних видах мистецтва, в нашому випадку - в літературі. Теоретичні особливості, які аналізуються, супроводжуються практичними прикладами. Аналіз групи флоронімів, що мають найбільш важливе значення для іспанської лінгвокультури, як символів, а також з точки зору сприйняття інокультурного реципієнта дозволяє привести дослідження у відповідності з постулатами лінгвокультурології, що визначає новизну цієї роботи. На основі отриманих результатів підсумовуються висновки найважливіших аспектів, представлених у кожній з глав, перераховані основні внески цієї роботи та вказуються нові шляхи розширення розпочатих у ній досліджень.
Description: Передерій А. В. Флоронімічні номінації в іспаномовній лінгвокультурі : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 "Філологія" / наук. керівник Н. О. Стрюкова. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 77 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1876
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом_Передерій.pdfМагістерська робота593.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.