Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1881
Title: Лінгвокогнітивні та лінгвокультурні ознаки концепту SIESTA в іспаномовній картині світу
Authors: Галета, Вікторія Валеріївна
Keywords: концепт
SIESTA
лінгвокультурний концепт
перцептивнообразний компонент
ціннісний компонент
контекстуальний аналіз
Issue Date: 2020
Abstract: UA : Робота викладена на 68 сторінках друкованого тексту. Перелік посилань включає 72 джерела. Об’єктом дослідження виступив концепт SIESTA в іспаномовній картині світу. Мета роботи: вивчення, опис лінгвокогнітивних та лінгвокультурних ознак концепту SIESTA і способів їх репрезентації в іспаномовній картині світу. В ході нашого дослідження за допомогою дефініцій концепту SIESTA було виявлено наступні його ознаки: -післяобідній сон; -час для сну або відпочинку після обіду; -найспекотніший час. Як продемонструвало наше дослідження концепт сієста сприймається як фізіологічна потреба організму, відпочинок, корисна звичка для організму, священний ритуал і навіть медитація. В ході аналізу ілюстративного матеріалу було виявлено також і негативне ставлення до сієсти. Сієста негативно впливає на різні сфери життя, на політичну та освітню діяльність, і звичайне суспільне життя. Більш того, сієсту сприймають як звичку, що викликає хворобу. Також слід зауважити, що в сучасному світі концепт сієста втрачає свою актуальність і все менша кількість людей дотримується давньої традиції в іспаномовному світі. Незважаючи на це, аналіз мовного матеріалу засвідчив, що сієста почала розповсюджуватись по всьому світу. В таких країнах як Греція, Японія, Франція та Італія. Таким чином, вона почала набувати інтернаціональний характер.
Description: Галета В. В. Лінгвокогнітивні та лінгвокультурні ознаки концепту SIESTA в іспаномовній картині світу : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 035 "Філологія" / наук. керівник О. В. Тєлкова. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 68 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/1881
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри романської філології і перекладу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
маг. робота Галета.pdfМагістерська робота2.21 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.