Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18825
Title: Контроль у системі мотивації персоналу організації на прикладі «Ресторан Прага»
Authors: Хрипченко, Валерій Олександрович
Keywords: контроль
управління персоналом
мотивація
персонал
Issue Date: 2023
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота викладена на 98 сторінках друкованого тексту, містить 5 таблиць, 7 рисунків, 8 додатків. Перелік посилань включає 45 джерел. Об'єктом дослідження є ресторан "Прага" в контексті системи управління персоналом та мотивації праці. Предметом дослідження є роль та вплив контролю в системі мотивації персоналу ресторану "Прага". Метою роботи є дослідження ефективності контролю у системі мотивації персоналу ресторану та розробка рекомендацій для оптимізації цього процесу. Методами дослідження є аналіз організаційної структури ресторану, вивчення системи управління персоналом, аналіз соціальної ефективності мотивації. Аналіз соціальної ефективності мотивації праці в контексті ресторанного бізнесу дозволяє визначити вплив мотиваційних чинників на створення позитивної корпоративної культури та підвищення задоволеності працівників. У контексті матеріальних та нематеріальних мотиваторів робота вивчає, як вони інтегруються в систему управління та чи забезпечують вони досягнення стратегічних цілей організації. Визначається роль контролю у забезпеченні ефективності цих мотиваторів та їхнього впливу на результативність персоналу. Висновки та пропозиції - дослідження підтверджує важливість контролю у системі мотивації персоналу для досягнення стратегічних цілей. пропонується впровадження рекомендацій щодо оптимізації контролю у ресторані "Прага" для поліпшення його продуктивності та репутації.
EN : The work is presented on 98 pages of printed text, contains 5 tables, 7 figures, 8 annex. The list of referеnces includes 45 sources. The object of research is the restaurant "Prague" in the context of the system of personnel management and labour motivation. The subject of the study is the role and influence of control in the system of staff motivation of the restaurant "Prague". The purpose of the study is to investigate the effectiveness of control in the system of motivation of the restaurant staff and to develop recommendations for optimising this process. The research methods include analysis of the organisational structure of the restaurant, study of the personnel management system, analysis of the social effectiveness of motivation, assessment of the use of tangible and intangible motivators, as well as the use of questionnaire and observation methods. The analysis of the social effectiveness of labour motivation in the context of the restaurant business allows determining the impact of motivational factors on creating a positive corporate culture and increasing employee satisfaction. the use of substantive and procedural theories of motivation allows determining the optimal balance between meeting the basic needs of employees and stimulating their internal motivational potential. In the context of tangible and intangible motivators, the paper examines how they are integrated into the management system and whether they ensure the achievement of the organisation's strategic goals. the role of control in ensuring the effectiveness of these motivators and their impact on staff performance is determined. The thesis reveals the importance of control in the system of staff motivation and provides practical recommendations for optimising this process in the restaurant "prague". the results of the study may be useful for the management of the enterprise, 6 specialists in the field of human resources management and researchers interested in organisational efficiency and human resources management in the hotel and restaurant business. Conclusions and suggestions - the study confirms the importance of control in the system of staff motivation for achieving strategic goals. the implementation of recommendations for optimising control in the restaurant "prague" is proposed to improve its performance and reputation.
Description: Хрипченко В. О. Контроль у системі мотивації персоналу організації на прикладі «Ресторан Прага» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 051 "Економіка" / наук. керівник Ю. В. Калюжна. Запоріжжя : ЗНУ, 2023. 98 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/18825
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів магістерського рівня вищої освіти кафедри управління персоналом і маркетингу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Хрипченко_УП_2023.pdfМагістерська робота1.2 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.