Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/19452
Title: Особливості емоційного інтелекту у майбутніх психологів
Other Titles: Features of emotional intelligence in future psychologists
Authors: Даневська, Валерія Володимирівна
Keywords: емоційна сфера
емоційний інтелект
соціальний інтелект
емоційний інтелект психолога
здібності
самосвідомість
саморегуляція
емпатія
emotional sphere
emotional intelligence
social intelligence
emotional intelligence of a psychologist
abilities
self-awareness
self-regulation
empathy
Issue Date: 2024
Abstract: UA : Робота викладена на 72 сторінках друкованого тексту, містить 4 рисунка, 4 таблиці. Перелік посилань включає 53 джерела. Об’єкт дослідження – феномен емоційного інтелекту. Емоційний інтелект у найширшому розумінні поєднує у собі здібності особистості до ефективного спілкування за допомогою розуміння емоцій оточуючих і вміння підлаштовуватися під їх емоційний стан. Таке вміння володіти собою та грамотно організовувати взаємодію виявляється незамінним, якщо йдеться про сферу діяльності, що передбачає безпосереднє спілкування з оточуючими, що є основним у роботі психолога. Якщо загальний інтелект є фактором академічної успішності, то високий рівень емоційного інтелекту дозволяє досягати професійного та життєвого успіху загалом. Актуальність проблеми дослідження емоційного інтелекту студентів – майбутніх психологів в умовах вищої освіти обумовлена необхідністю виявлення психологічних особливостей емоційного інтелекту. Це дозволить, з одного боку, студентам-психологам задовольнити потреби у рівні розвитку емоційного інтелекту, з іншого боку – задовольнити потребу суспільства у кваліфікованих фахівцях у галузі психології. Наукова новизна: систематизовано концепції вітчизняних та зарубіжних досліджень про емоційний інтелект; уточнено визначення поняття «емоційний інтелект психолога»; визначено структурні компоненти емоційного інтелекту; визначено гендерні особливості емоційного інтелекту та специфіку психолінгвістичних проявів емоційного інтелекту, залежно від гендерної приналежності.
EN : Робота викладена на 72 сторінках друкованого тексту, містить 4 рисунка, 4 таблиці. Перелік посилань включає 53 джерела. Об’єкт дослідження – феномен емоційного інтелекту. Емоційний інтелект у найширшому розумінні поєднує у собі здібності особистості до ефективного спілкування за допомогою розуміння емоцій оточуючих і вміння підлаштовуватися під їх емоційний стан. Таке вміння володіти собою та грамотно організовувати взаємодію виявляється незамінним, якщо йдеться про сферу діяльності, що передбачає безпосереднє спілкування з оточуючими, що є основним у роботі психолога. Якщо загальний інтелект є фактором академічної успішності, то високий рівень емоційного інтелекту дозволяє досягати професійного та життєвого успіху загалом. Актуальність проблеми дослідження емоційного інтелекту студентів – майбутніх психологів в умовах вищої освіти обумовлена необхідністю виявлення психологічних особливостей емоційного інтелекту. Це дозволить, з одного боку, студентам-психологам задовольнити потреби у рівні розвитку емоційного інтелекту, з іншого боку – задовольнити потребу суспільства у кваліфікованих фахівцях у галузі психології. Наукова новизна: систематизовано концепції вітчизняних та зарубіжних досліджень про емоційний інтелект; уточнено визначення поняття «емоційний інтелект психолога»; визначено структурні компоненти емоційного інтелекту; визначено гендерні особливості емоційного інтелекту та специфіку психолінгвістичних проявів емоційного інтелекту, залежно від гендерної приналежності.
Description: Даневська В. В. Особливості емоційного інтелекту у майбутніх психологів : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 053 «Психологія» / наук. керівник В. В. Горлач. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 72 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/19452
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри психології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Даневська В.В..pdfРобота бакалавра798.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.