Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/19854
Title: Інноваційні підходи до дизайну закладів ресторанного господарства
Authors: Толчок, Олександр Олександрович
Keywords: інновації
дизайн
ресторан
дизайнерський стиль
проєкт
Issue Date: 2024
Abstract: UA : Кваліфікаційна робота – 52 сторінки, 51 літературне посилання. Метою дослідження є вивчення інноваційних підходів до дизайну ресторанних закладів. Об’єкт дослідження: сучасні підходи до дизайну різних приміщень ресторанних закладів. Предмет дослідження: інноваційний дизайнерський підхід до оформлення ресторану «Тераса» (м.Киів) Для досягнення поставленої мети бакалаврського дослідження та вирішення поставлених завдань використали методи , такі як: теоретичний аналіз літературних джерел; узагальнення; систематизація; зіставлення . У ході дослідження було зʼясовано, що впровадження інновацій у діяльність підприємств ресторанного типу не лише сприяє залученню нових цікавих клієнтів та зміцненню конкурентних позицій, але й дає економічний ефект. Кожен окремий дизайн інтер’єру ресторану повинен мати свій підхід та авторське бачення. Поєднання різних стилів, текстур, кольорів може допомогти створити унікальний дизайн проєкт, який допоможе ресторанному закладу бути улюбленим місцем відпочинку для відвідувачів, що сприятиме розвитку ресторанного бізнесу. Серед чинників, які найбільше впливають на концепцію дизайну ресторану, зазначимо особливості кухні (спрямованості страв), тип закладу, місце його розташування, цільову аудиторію тощо. Неабиякого значення набуває наявність переходу на сучасному етапі розвитку культури від існуючих до нових тенденцій в художньо-естетичних рішеннях інтер’єру ресторану, зокрема в загальних стильових та об’ємно-просторових рішеннях, використанні кольору, фактури, матеріалів.
EN : Qualification work – 52 pages, 51 literary references. The purpose of the study is to study innovative approaches to the design of restaurant establishments. Object of research: modern approaches to the design of various premises of restaurant establishments. The subject of the study: an innovative design approach to the decoration of the restaurant «Terasa» (Kyiv) Methods such as: theoretical analysis of literary sources were used to achieve the set goal of the bachelor's research and to solve the tasks. generalization; systematization; comparison. In the course of the study, it was found that the introduction of innovations in the activities of restaurant-type enterprises not only helps to attract new interesting customers and strengthen competitive positions, but also gives an economic effect. Each individual restaurant interior design should have its own approach and author's vision. The combination of different styles, textures, colors can help create a unique design project that will help the restaurant to be a favorite place of rest for visitors, which will contribute to the development of the restaurant business. Among the factors that most influence the concept of restaurant design, we note the features of the kitchen (direction of dishes), the type of establishment, its location, target audience, etc. At the current stage of cultural development, the presence of a transition from existing to new trends in the artistic and aesthetic solutions of the restaurant interior, in particular in general stylistic and volumetric-spatial solutions, the use of color, texture, and materials, is of considerable importance.
Description: Толчок О. О. Інноваційні підходи до дизайну закладів ресторанного господарства : кваліфікаційна робота бакалавра спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" / наук. керівник Д. А. Люта. Запоріжжя : ЗНУ, 2024. 52 с.
URI: https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/19854
Appears in Collections:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Толчок.docxРобота бакалавра6.93 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.